У Стрию завдяки співпраці з Tech StartUp School запрацював інноваційний STEM-центр для школярів

За матеріалами сайту Львівської обласної військової адміністрації
Фото з відкриття Центру

На базі Стрийського будинку дитячої та юнацької творчості відкрили інноваційний навчальний STEM-центр. Тут навчатимуться школярі зі Стрия та сусідніх населених пунктів. Заклад зможе одночасно прийняти до 12 дітей на практичні заняття й до 30 – на лекційні.

«У нашій області є багато спортивних гуртків, а технологічних – значно менше, адже вони потребують відповідного сучасного обладнання. Саме тому велика подяка Unicef, Tech StartUp School та Lviv Open Lab за реалізацію цього проєкту. Тут діти зможуть вивчати робототехніку, біологію, хімію та компʼютерні технології, щоб в подальшому ставати висококваліфікованими працівниками на своїх подальших місцях праці. Без розвитку технологічного напряму неможливо стати інноваційною державою, тому ми зараз активно розвиваємо галузь позашкілля для благополуччя наших дітей у майбутньому», – зазначив начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Центр оснащений сучасними комп’ютерами та біотехнологічною лабораторією. Тут уже розпочалися заняття для школярів 10–18 років з 3D-моделювання, Minecraft Education Edition, Scratch та Python.

«Сучасний технологічний світ вимагає критичного та аналітичного мислення, проблемного підходу до розв’язання завдань. Робота молоді у STEM-центрі сприятиме розвитку їхніх практичних компетентностей у природничих й технічних дисциплінах, які вони зможуть застосовувати у майбутньому. Проведення позашкільних гуртків забезпечить рівний доступ до якісного навчання, втілення ідей та нетворкінг у комфортному середовищі», – прокоментував голова Tech StartUp School Назар Подольчак.

Проєкт реалізувала Tech StartUp School Національного університету «Львівська політехніка» за сприяння Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та фінансової підтримки уряду Німеччини через німецький державний банк розвитку KfW.

STEM-центр працюватиме за адресою вул. Крушельницької, 16, із понеділка по п’ятницю (9.00–18.00).

Докладніше – на сайті Львівської обласної військової адміністрації.

Фото з відкриття Центру Фото з відкриття Центру Фото з відкриття Центру Фото з відкриття Центру Фото з відкриття Центру Фото з відкриття Центру Фото з відкриття Центру Фото з відкриття Центру Фото з відкриття Центру Фото з відкриття Центру