У співпраці зі стартап-школою Університету розпочато роботу над створенням Lviv Tech Cluster

Tech StartUp School Львівської політехніки
Заставка до матеріалу

Розпочато роботу над створенням Lviv Tech Cluster, який допоможе розвитку технологічної галузі у Львівській громаді й посилить конкурентоспроможність львівських технологічних підприємств.

Мета створення Lviv Tech Cluster – об’єднати представників технологічних компаній, стартапів, освітніх закладів та громадського сектору й забезпечити стратегічний розвиток спільноти. Кластер сконцентрує зусилля, щоб залучити інвестиції, забезпечити доступ до прототипування та тестування продуктів, а також спростить пошук якісних технологічних кадрів і покращить умови для ведення технологічного бізнесу.

У межах проєкту заплановано:

  • провести дослідження технологічного ринку західних областей України;
  • надавати юридичні та фінансово-адміністративні консультації для технологічних підприємств і стартапів;
  • провести воркшопи та хакатони для напрацювання нових технологічних рішень і покращення наявних продуктів;
  • запустити центр прототипування, який забезпечить доступ учасників кластера до приміщень та обладнання, необхідних для розробки прототипів продуктів;
  • розробити дорожню карту й бізнес-модель роботи і розвитку кластеру.

Проєкт створення Lviv Tech Cluster реалізують у співпраці Львівська міська рада, Центр підтримки підприємництва, Інститут міста і Tech StartUp School Національного університету «Львівська політехніка» за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України».

Політехніки сподіваються на створення потужного Центру прототипування на базі Наукового парку Університету вже до кінця цього року.