У рамках проєкту EUSTS відбулася публічна лекція на тему «Міжнародні переговори з питань зміни клімату»

Кафедра політології та міжнародних відносин Львівської політехніки
Скріншот з онлайн-лекції

17 жовтня 2022 року в режимі онлайн відбулася публічна лекція Мар’яни Винярської, кандидата економічних наук, магістра права, директорки Експертно-дорадчого центру «Правова аналітика», на актуальну тему «Міжнародні переговори з питань зміни клімату». Під час лекції спікерка акцентувала увагу на результатах Конференції сторін Рамкової конвенції ООН про зміну клімату – СОР 26 (Глазго, 2021) та позиції України, впливі війни в Україні на кліматичні переговори, очікуваних національно визначених внесках України (2015, 2021), викликах та проблемах на шляху імплементації кліматоохоронної політики, пріоритетах політики з питань зміни клімату, відмові від викопного палива, міжнародних ініціативах, до яких долучилася Україна на СОР 26 у Глазго, фінансових питаннях, а також особливостях повоєнної відбудови України. Особливу увагу лекторка зосередила на її участі в неурядовій організації Green Peace та бажанні міжнародних експертів сприяти повоєнному відновленню України.

Виступ Мар’яни Винярської викликав чималу зацікавленість, адже його відвідало понад сто учасників, з-поміж яких – студенти різних спеціальностей, викладачі, аспіранти, учасники проєкту EUSTS з кафедр соціальних комунікацій та інформаційної діяльності, політології та міжнародних відносин і електромехатроніки та комп’ютеризованих електромеханічних систем.

Присутніх здебільшого цікавили питання про стан виконання Україною взятих на себе міжнародних зобов’язань щодо кліматичних цілей, фінансових інструментів врегулювання проблеми зміни клімату, наслідків закриття вугільних станцій Україною до 2035 року та можливих шляхів повоєнного відновлення України.

Захід проведено у рамках проєкту «Європейські студії для технічних спеціальностей в Національному університеті «Львівська політехніка» (EUSTS), який реалізується за підтримки програми ЄС Еразмус+ напряму Жан Моне, активність – серія публічних лекцій спікерів.

Команда проєкту дякує усім учасникам цього івенту і продовжує працювати над підготовкою інших, не менш цікавих заходів на актуальні теми європейської інтеграції України та співробітництва з Європейським Союзом. Запрошуємо долучатись до наших заходів усіх охочих!

Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції