У рамках програми подвійних дипломів у Політехніці діє кількадесят угод із партнерами з різних країн Європи

За матеріалами порталу «Твоє місто»
Заставка до матеріалу

Отримати додаткові знання та подвійний диплом львівського університету й одного із закордонних університетів-партнерів у Львові пропонують відразу кілька вишів. Серед них – Національний університет «Львівська політехніка».

Програма подвійних дипломів у Львівській політехніці діє з 2015 року. За цей час у програмі взяли участь близько 300 студентів. Відбір кандидатів за програмою здійснює конкурсна комісія.

Як зазначила проректорка з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Університету Наталія Чухрай, програми можуть бути організовані для бакалаврів, магістрів і докторів філософії.

«В університеті є 36 угод з різних спеціальностей із партнерами з різних країн Європи. Переважно це угоди з університетами Польщі, Німеччини, Італії. Мова навчання за програмою залежить від того, що пропонує заклад-партнер, тобто які спеціальності вчать мовою країни, а які – англійською. Рівень знань мови студента має бути достатньо високим, не нижче В2», – каже Наталія Чухрай.

Навчання може відбуватися за денною формою або змішаною. Графік навчання студентів розробляють з урахуванням календарних планів навчання в Університеті та виші-партнері. Обов’язково під час укладання угоди розробляють протокол відповідності навчальних дисциплін, і він є підставою для перезарахування навчальних дисциплін.

Якщо студент навчається на комерційні основі в Національному університеті «Львівська політехніка», то у більшості випадків він не доплачує додатково за навчання за програмою, а тільки сплачує витрати на отримання візи, страхування, проживання, харчування. Але, залежно від вимог університету-партнера, навчання може бути й на комерційній основі, хоча це буває нечасто.

Одним із основних етапів реалізації програми є конкурсний відбір студентів. Зокрема, кандидат повинен мати рейтинг успішності не менше 71 балу та володіти передбаченою в угоді іноземною мовою на відповідному рівні, необхідному для навчання.