У рамках програми «Гостьовий лектор» на кафедрі ЕЛІ прочитав лекції представник Університету Ростока (Німеччина)

Кафедра електронної інженерії Львівської політехніки
Скріншот з онлайн-лекції

На кафедрі електронної інженерії Інституту телекомунікацій, радіоелектроніки та електронної техніки Львівської політехніки відбулись лекції у гібридній (змішаній) формі для студентів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 171 «Електроніка» кандидата технічних наук, наукового співробітника Інституту фізики Університету Ростока (м. Росток, Німеччина) Ростислава Лесюка (Rostyslav Lesyuk).

У циклі лекцій було розглянуто основи квантової механіки для опису нанорозмірних систем, обговорено використання квантової точки у задачі «електрон у квантовій ямі» та рівняння Бруса. Розглянуто у деталях оптичні властивості квантових точок і перспективи та сучасний стан застосування квантових точок і подібних наноматеріалів у пристроях оптоелектроніки.

За підсумками реалізації програми «Гостьовий лектор» на кафедрі електронної інженерії студенти поглибили й отримали нові знання в галузі нанотехнологій та чітке розуміння технологічних процесів отримання, дослідження і використання квантових точок та наноматеріалів для новітніх пристроїв оптоелектроніки.

Кафедра електронної інженерії щиро вдячна за цікаві, змістовні лекції та захопливу відкриту дискусію!

Скріншот з онлайн-лекції Фото з лекції Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції Фото з лекції