У рамках Наукових фестин розпочато цикл інтелектуальних зустрічей «Наукові акорди Львівської політехніки»

ІННЦПКО Львівської політехніки
на фестинах

20 квітня 2018 року Інтелектуальний навчально-науковий центр професійно-кар’єрної орієнтації Національного університету «Львівська політехніка» започаткував нову сторінку у стосунках з громадянським суспільством. Вперше у рамках програми проведення Наукових фестин спільно з Львівським органним залом розпочався цикл інтелектуальних зустрічей «Наукові акорди Львівської політехніки».

За задумом організаторів заходу, таке комплексне втручання в освітній простір вищого навчального закладу спільно із закладом культури і мистецтва є давно очікуваним та ефективним фактором виховання молодого покоління.

Вступне слово, в якому було представлено проект, виголосила проректор з наукової роботи Львівської політехніки професор Наталія Чухрай.

Під час зустрічі були продемонстровані цікаві експерименти, які розкривають таємниці звучання органу та інших акустичних явищ. Наукові досліди вдало переривалися виконанням музичних творів Оленою Мацелюх (орган) та Ігорем Мацелюхом (флейта Пана), а також цікавими розповідями ведучого, композитора Богдана Котюка.

Було оголошено головну тему наступної зустрічі – знайомство й аналіз творчості видатного українського фізика Івана Пулюя, котрий вперше у світі одержав і дослідив Х-промені, які згодом були названі рентгенівськими.

на зустрічі «Наукові акорди Львівської політехніки» на зустрічі «Наукові акорди Львівської політехніки» на зустрічі «Наукові акорди Львівської політехніки» на зустрічі «Наукові акорди Львівської політехніки» на зустрічі «Наукові акорди Львівської політехніки»