У Львівській політехніці відбувається представницький форум – Студентський конгрес «Університет майбутнього»

Прес-служба Львівської політехніки
Андрій Садовий на форумі молоді – Студентський конгрес «Університет майбутнього»

У Національному університеті «Львівська політехніка» розпочав роботу представницький форум молоді – Студентський конгрес «Університет майбутнього», який ініціювала Студентська рада Львова.

Це найважливіша студентська й освітня подія початку нинішнього року. Мета Конгресу – створити модель вищої освіти майбутнього та впровадити новий освітній тренд в Україні. Відтак організатори запросили до дискусії студентів-активістів, інноваторів, освітніх експертів, представників академічної спільноти та державних органів.

Серед тем, які обговорюють на Конгресі, важливе місце приділено трансформації та структурним змінам, які необхідні вищій освіті в Україні, створенню нової моделі закладу вищої освіти, організації навчального процесу на нових засадах. А додаткові темами стали: бізнес та університет, інвестиційний фонд та його залучення до функціонування університетів, студентська міграція та втрата інтелектуального капіталу.

Із вітальним словом до учасників Студентського конгресу звернувся міський голова Львова Андрій Садовий:

– Львів має особливу ауру. Це місто, яке є енергетичною криницею. Так завжди складається, що люди живуть своїм життям, розв’язують свої проблеми, а ми би хотіли вирватися від тих проблем і подумати, аби щось спільне зробити. В нас дуже якісно працює студентське самоврядування, щороку обирають студентського мера Львова, і він автоматично стає радником міського голови. Нині ним є студент-політехнік Олександр Николяк.

Далі промовець говорив про те, що ми живемо в країні, яка має дуже багато проблем. І одна з найбільших – відсутність якісного управління. Навіть якщо говорити про бізнес, то у вітчизняному підприємництві є, на жаль, лише 5–10% якісних компаній, які працюють на високих європейських стандартах. Якщо ж говорити про державну владу, про місцеве самоврядування в Україні, то цей відсоток ще нижчий.

– Тому в мене, – наголосив Андрій Садовий, – є велике прохання до вас: добре навчитися й добре вивчитися, не боятися йти працювати в менеджмент, у владу.

Міський голова Львова вручив диплом колективу Студентської ради за захист прав та інтересів львівського студентства, активну участь у громадському житті міста і здобуття перемоги Львова в конкурсі «Молодіжна столиця України». За підсумками обговорення питань заплановано сформувати стратегію і комплекс заходів щодо впровадження моделі університету майбутнього.

Фото Олександра Мазуренка