У Політехніці відбулася Всеукраїнська конференція «Теорія та практика дизайну: нові виклики в умовах війни»

Анна Зіганшина, Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото з конференції

8 грудня у залі Захарієвича, що в головному корпусі Львівської політехніки, відкрили Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Теорія та практика дизайну: нові виклики в умовах війни». Організаторами події стали Львівська обласна військова адміністрація, Національний університет «Львівська політехніка», Львівська національна академія мистецтв.

Розпочинаючи конференцію, Богдан Черкес, директор Інституту архітектури та дизайну, привітав усіх учасників дискусії та висловив щиру вдячність нашим воїнам.

«Завдяки ЗСУ, які сьогодні боронять нашу державу на фронті, ми маємо можливість працювати та робити власний внесок для наближення перемоги. Хочу подякувати кожному, хто долучився до організації конференції в непростих умовах сьогодення. Насамперед слід відзначити роль кафедри дизайну костюма Львівської національної академії мистецтв і кафедри дизайну та основ архітектури Національного університету «Львівська політехніка», які поставили собі за мету осмислити місце і значення теорії та практики дизайну в сучасних умовах. Адже непередбачувані ситуації сприяють виробленню нових підходів до навчання. Я щиро дякую всім, хто долучився до підтримки Збройних сил України. Окрема вдячність кафедрі архітектурного проектування та інженерії й кафедрі архітектури та реставрації ІАРД, які власними зусиллями купили п’ять автомобілів для армії. Закликаю кожного долучатися до благодійних ініціатив та наближати нашу перемогу», – зазначив Богдан Степанович.

Під час свого виступу заступник голови Львівської обласної військової адміністрації Юрій Бучко наголосив, що повномасштабна війна стала новим викликом для архітекторів та дизайнерів.

«Масштаби руйнувань, яких росія завдає Україні, важко уявити. Нині талановиті архітектори та дизайнери роблять свій внесок у перемогу, напрацьовуючи стратегії повоєнної відбудови. Сьогодні ми матимемо змогу ознайомитися з їхнім баченням цього процесу. Тож єднаймося та працюймо заради перемоги», – закликав Юрій Бучко.

Також на конференції обговорили проблеми відновлення зруйнованих міст, особливості організації навчального процесу для творчих спеціальностей під час воєнного стану, теми збереження історико-культурної спадщини. У межах заходу 9 грудня в Центрі архітектури, дизайну та урбаністики «Порохова вежа» відбулася благодійна виставка-продаж під назвою «Студенти-дизайнери Львова для ЗСУ». Зібрані кошти організатори перекажуть на потреби армії.
 

Фото із сайту Львівської обласної військової адміністрації

Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції