«У Львівському Університеті розмовляють італійською»: у Політехніці створено італійський центр «Леонардо да Вінчі»

За матеріалами газети Tribuna Economica
прапори Італії та України

У Національному університеті «Львівська політехніка» створено італійський центр «Леонардо да Вінчі». Промотором цієї ініціативи є ректор професор Юрій Бобало та керівник Центру Орест Василько. Центр має стати ідеальним місцем зустрічі для інтелектуалів, художників та всіх тих, хто хоче створити або підтримувати зв’язок з Італією. Отож, італійський культурний Центр стане основним місцем для одержання інформації про Італію та промоутером культурних ініціатив і подій, таких як, наприклад, організація заходів у сферах мистецтва, музики, кіно, театру, фотографії, літератури, гастрономії.

Центр також має намір запропонувати доступ до курсів італійської мови на різних рівнях.

Створення італійського культурно-мовного довідкового центру може полегшити можливості обміну між іноземними університетами та, в майбутньому, допомогти розпочати двосторонні дослідження між двома країнами.

Інститут пропагує за кордоном образ Італії та її культуру, класичну й сучасну.

Найближчим часом Італійський інститут мови та культури передбачає співпрацю з італійськими університетами, музичними консерваторіями й академіями мистецтв для культурних обмінів та прийому студентів, кандидатів, докторів наук і викладачів (обмінні проєкти для іноземців та міжнародні проєкти), для завершення або вдосконалення навчання на іноземній території.

Нарешті, Центр надаватиме послуги з підтримки початкового оформлення документів, а також вступу і складання іспитів в університетах-партнерах.

італійський центр «Леонардо да Вінчі»