Музей Революції Гідності експонуватиме у Львівській політехніці виставку «Відважні: наші Герої»

За матеріалами агенції «Гал-інфо»
виставка «Відважні: наші Герої»

20 квітня о 14:00 у першому корпусі Національного університету «Львівська політехніка» (вулиця Карпінського, 2/4) розпочнеться відкриття виставки «Відважні: наші Герої». Організатори – Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні – Музей Революції Гідності, Національний університет «Львівська політехніка», Студентське братство «Львівської політехніки»; партнери – Український інститут національної пам’яті, Український інститут історії моди, Військово-історичний клуб «Повстанець», Центральний державний кінофотофоноархів України імені Г.С. Пшеничного.

Виставка, присвячена поколінням борців за незалежність України від часу революції 1917–21 років до Революції Гідності, діятиме до 28 квітня щобудня з 8:30 до 17:00.

Проект висвітлює образи борців за свободу, зокрема через показ революційного вбрання й атрибутики цього століття та минулого. Зусиллями низки партнерів реконструйовано вбрання. Втілено на сцені в динамічному показі та відзнято різні типажі борців доби Української Революції, Холодного Яру, Української Повстанської Армії, Революції на Граніті, Помаранчевої Революції, Революції Гідності.

– Для нас важливо, що ця виставка буде експонуватися саме у Львівській політехніці. Адже сотні наших студентів і працівників були активними учасниками Революції на Граніті, Помаранчевої Революції та Революції Гідності. Випускник Юрій Вербицький став одним із першим у Небесній Сотні. Сподіваємося, що наша молодь, оглянувши виставку, надихнеться відвагою й утвердить власне розуміння гідності та честі, – зазначає професор Юрій Бобало, ректор Національного університету «Львівська політехніка».

Експозиція складається з 6 модулів, на яких представлено художній реконструйований типаж певної революційної епохи та монітор із демонстрацією спеціально виготовленого тематичного відеоролика кінохроніки, художніх колажів із архівних світлин і текстів.