В Університеті активно сприяють професійно-соціальній адаптації ветеранів АТО: підсумки засідання «круглого столу»

Ігор Галущак, прес-служба Львівської політехніки
засідання «круглого столу» на тему «Історія успіху, досягнення проекту «Україна-Норвегія»

Днями у Національному університеті «Львівська політехніка» відбулося засідання «круглого столу» на тему «Історія успіху, досягнення проекту «Україна-Норвегія». Його організаторами стали кафедра соціології та соціальної роботи Інституту гуманітарних та соціальних наук Львівської політехніки, громадська організація «Західноукраїнська ініціативна група» та Міжнародний Фонд Соціальної Адаптації (МФСА).

Нагадаємо, що цьогоріч у стінах Університету вчергове стартували курси професійної перепідготовки звільнених у запас кадрових військовослужбовців Збройних Сил України, учасників АТО та інших силових структур, членів їхніх сімей – учасників проекту «Україна-Норвегія». Для них доцент кафедри соціології та соціальної роботи, кандидат економічних наук, член правління МФСА Тетяна Шаповалова, зокрема, провела цикл лекцій на тему «Від військовослужбовця – до ефективного підприємця».

Під час занять слухачі вивчали питання бізнес-планування, фандрейзингу, соціального підприємництва тощо. Детально розглядали і специфічні підходи до проектної діяльності в бізнесі та соціальному підприємництві. Відтак ветерани Збройних Сил отримали змогу опанувати нові для себе навички та знання, які зможуть використати у своїй цивільній професійній діяльності.

Метою ж «круглого столу» було обговорити здобутки та резерви проекту «Україна-Норвегія» і визначити його подальші перспективи та напрями розвитку. Конструктивний характер заходу став можливим завдяки участі у ньому доктора Морін Флагерті (Канада), президента МФСА Володимира Рубцова та вже згадуваної Тетяни Шаповалової.

Ця подія є безпрецедентною в проекті, оскільки вперше вдалося провести зацікавлений діалог між учасниками попередніх семестрів проекту, представниками громадських організацій та Університету. Це дасть змогу вдосконалити імплементацію проекту в наступних семестрах та підвищити його якість. Учасники «круглого столу» запропоновали започаткувати клуб випускників проекту для обміну інформацією та досвідом, а також сприяти працевлаштуванню колишніх військовослужбовців.
 

Світлини Йосипа Марухняка

засідання «круглого столу» на тему «Історія успіху, досягнення проекту «Україна-Норвегія» засідання «круглого столу» на тему «Історія успіху, досягнення проекту «Україна-Норвегія» засідання «круглого столу» на тему «Історія успіху, досягнення проекту «Україна-Норвегія» засідання «круглого столу» на тему «Історія успіху, досягнення проекту «Україна-Норвегія»