У новому рейтингу Webometrics Львівська політехніка вчергове покращила свої показники серед українських вишів

За матеріалами порталу «Вища освіта»
рейтинг Webometrics

Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут» знов вийшов у лідери серед українських університетів. Другим із 295 українських вишів є Київський національний університет імені Тараса Шевченка. На третьому місці – Національний авіаційний університет.

Національний університет «Львівська політехніка» серед українських вищих навчальних закладів піднявся на дві сходинки вище  порівняно з попереднім рейтингом і зараз посідає 6 місце (2164 місце у світі).

Національний
рейтинг
Світовий
рейтинг
Університет
1 1544 Національний технічний університет України Київський політехнічний інститут
2 1590 Київський національний університет ім.Шевченка
3 1967 Національний авіаційний університет
4 2049 Таврический Национальный Университет им. В.И. Вернадского
5 2145 Сумський державний університет
6 2164 Національний університет Львівська політехніка
7 2320 Одеський національний університет ім. Мечникова
8 2538 Львівський національний університет Івана Франка
9 2735 Національний гірничий університет
10 2753 Харківський національний університет міського господарства імені О.М. Бекетова

Webometrics ranking of world’s universities (Вебометричний рейтинг університетів світу) – один із найбільш авторитетних рейтингів у міжнародному освітньому середовищі. Результати досліджень публікуються двічі на рік за даними, зібраними у липні та лютому поточного року, і охоплюють понад двадцять тисяч університетів з усього світу.

Рейтинг орієнтований на оцінку академічної присутності університету в Інтернеті, рівень впливу публікацій ВНЗ на світовий науковий прогрес, популярність веб-ресурсів вищого навчального закладу, довіру Інтернет-користувачів до них. У липневому рейтингу Лабораторія Cybermetrics внесла зміни у розрахунок показників, значно збільшивши вплив університетських публікацій, які входять в 10% найбільш цитованих у відповідних галузях науки за даними Scimago (на основі Scopus).