У навчально-оздоровчому таборі «Політехнік-2» завершилася серія тренінгів проєкту GrantWriter

Рада молодих учених при Міністерстві освіти і науки України
Фото із заходу

З 3 до 6 лютого 2022 року в навчально-оздоровчому таборі «Політехнік-2» Національного університету «Львівська політехніка» (смт Славське) відбувалися тренінги проєкту GrantWriter, організатором якого є Рада молодих учених при Міністерстві освіти і науки України.

Перший день тренінгового проєкту було присвячено питанням грантових можливостей для молодих вчених в Україні та за кордоном. Під час теоретичної частини спікери Вікторія Лемещенко-Лагода та Андрій Хорольський розповіли учасникам про основну мету й цілі діяльності грантодавачів, дали відповіді на запитання, де шукати грантові пропозиції, як зрозуміти, чого хоче донор, як ефективно керувати командою. Спікер Олеся Ващук звернула увагу учасників проєкту на особливості організації роботи над проєктною заявкою, опису проблематики дослідження та стану розробок за тематикою.

Під час практичної частини учасники мали змогу обговорити особливості пошуку грантових пропозицій, на що треба звертати увагу під час їхнього вивчення, командну роботу у підготовці грантової пропозиції, а також почали працювати над власними грантовими заявками.

У другий день проєкту Grantwriter учасники ознайомлювалися з особливостями написання й опису методів та підходів щодо виконання наукової роботи і науково-технічної розробки, а також учились правильно визначати й зазначавати очікувані результати, наукову новизну та практичну цінність проєктів.

Спікер Олеся Ващук наголосила на важливості цих пунктів під час складання грантової заявки й надала практичні поради щодо їхнього формулювання та написання. Всі отримані знання теоретичного блоку учасники одразу використали на практиці, заповнюючи власні проєктні заявки.

Далі відбулося практичне заняття, на якому учасники тренінгу працювали над фінансовим обґрунтуванням проєкту.

У четвертий день слухачі дізнались про критерії оцінювання проєктів та особливості складання науково-експертного висновку, спробували проаналізувати власні проєкти й самі виступили у ролі експертів.

Під час урочистої церемонії завершення проєкту Grantwriter спікер Олеся Ващук підбила підсумки спільної роботи, наголосила на важливості розвитку молодіжної науки та побажала учасникам вдалих проєктів і подальших наукових здобутків.

Організатори щиро вітають учасників проєкту і бажають творчої наснаги та успіхів!

Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу