У Науково-технічній бібліотеці відкрито виставку «Життя і смерть в час Голокосту: факти, події, люди»

Науково-технічна бібліотека Львівської політехніки
Фото з виставки

До Дня пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни, 26 травня 2021 року в читальному залі Науково-технічної бібліотеки Національного університету «Львівська політехніка» відкрилась тематична виставка «Життя і смерть в час Голокосту: факти, події, люди».

На виставці показано видання з історії єврейського народу та Голокосту в Україні; документи, які містять архівні матеріали фактів знищення євреїв за національною приналежністю та письмові й усні свідчення терору нацистів; наукові праці та твори художньої літератури з цієї тематики.

Особливе місце в експозиції займають книги про тих, хто, ризикуючи своїм життям, надавав допомогу євреям під час Голокосту. Серед них відомі й знані – митрополит Андрей Шептицький та отець Климентій Шептицький, а також звичайні українці. Багатьом з них держава Ізраїль присвоїла почесне звання «Праведник народів світу».

Більшість матеріалів експозиції бібліотека отримала від Рудольфа Яковича Мирського (25.02.1939 – 21.10.2017) – викладача філософії та політології, доктора філософських наук, професора кафедри політології Інституту гуманітарних та соціальних наук Львівської політехніки, професора Академії історії та культури євреїв імені Шимона Дубнова, Президента Львівської обласної єврейської общини.

Виставка триватиме до 14 червня 2021 року.