У Науково-технічній бібліотеці відбулася зустріч із легендами львівського джазу

Анна Зіганшина, Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото із зустрічі в НТБ

21 вересня 2023 року в читальному залі Науково-технічної бібліотеки Національного університету «Львівська політехніка» відбулася творча зустріч із представниками популярних джазових гуртів: «Квіти на асфальті», «Тендер блюз», «Дзиґа джаз квінтет». Під час події Аркадій Орєхов, Володимир Кіт, Володимир Герета, Лариса Руденко, Валентин Учанін, Андрій Хрущ, Володимир Шерстюк поспілкувалися з шанувальниками, а також виконали свої давні хіти. Презентував дійство відомий меломан і директор салону «Аудіо-відео Ексклюзив» Ярослав Миронюк.

«Щиро радий бачити прихильників нашого меломанського клубу. Сьогодні ми підготували для вас справжнісінький сюрприз, адже до нас завітали легендарні джазові музиканти. Свою творчу діяльність вони розпочали ще в 60-х роках минулого століття. Це дійсно знані люди, які творили цікаву, імпровізаційну музику. Їхні джазові хіти назавжди залишаються в серцях львів’ян», – зауважив модератор.

Під час виступу Володимир Герета нагадав, що у 2004 році гурт «Квіти на асфальті» записав славнозвісний диск «Танці на Чистій».

«Минуло 20 років з того часу, як ми записали диск «Танці на Чистій» у Києві. Я пригадую, ніби це було тільки вчора. Ми раді знову зіграти вам наші пісні», – зазначив Володимир Герета.

Для багатьох учасників гурту «Квіти на асфальті» Львівська політехніка є рідною альма-матер. На творчому вечорі музикант Валентин Учанін поділився з публікою своїми спогадами про студентські роки:

«Приємно знову завітати до Львівської політехніки. З цим місцем пов’язано досить багато теплих моментів. Саме тут розвивалася наша творчість. Жодні перепони не стали нам на заваді. Промайнуло вже не одне десятиліття, а наша музика живе. Будемо звеселяти вас і надалі».

Виступ легендарних джазових зірок зірвав овації й супроводжувався оплесками від початку й аж до завершення. У непрості часи творчість допомагає розважити душу та надихає на нові звершення. Висловлюємо величезну вдячність музикантам за цей неймовірний творчий вечір!

Фото із зустрічі в НТБ Фото із зустрічі в НТБ Фото із зустрічі в НТБ Фото із зустрічі в НТБ Фото із зустрічі в НТБ Фото із зустрічі в НТБ Фото із зустрічі в НТБ Фото із зустрічі в НТБ Фото із зустрічі в НТБ