У Науково-технічній бібліотеці відбудеться лекція Василя Петрика «Архітектура української ідентичності»

Організатори заходу
Заставка заходу

Російсько-українська війна триває не тільки на кривавих полях битв, в дипломатичних коридорах чи в економічному просторі. Однією з причин бажання знищити Україну путін назвав намір повністю стерти нашу українську ідентичність, загарбавши разом із землею і містами й селами нашу історію та культуру, а отже – й архітектуру. Українська архітектура – це яскрава матеріалізація цивілізаційних здобутків нашої нації, що витримала тисячоліття руйнівних війн, і є фундаментом нашої нової України.

У своїй лекції науковець, дослідних архітектурно-археологічних пам’яток і пам’яткоохоронець, доцент кафедри архітектури та реставрації Національного університету «Львівська політехніка» Василь Петрик поділиться власним баченням джерел української архітектури та її розвитку від Трипілля до сьогодення. Житлова, сакральна, оборонна архітектура в Україні має власну ідентичність, побачити яку нам часто заважають старі «наукові міфи» та стереотипи. Але, на думку Василя Петрика, саме архітектура може стати в майбутньому одним з наріжних каменів відродженої української ідентичності.

Перед початком лекції Андрій Левик презентуватиме журнал «Наша спадщина».

Лекція, організована Українським Фотографічним Товариством у партнерстві з Науково-технічною бібліотекою Львівської політехніки, відбудеться 27 травня 2022 року в приміщенні НТБ. Початок о 16:00.