У МІОКу відбулася зустріч із президенткою Асоціації українців у Південно-Африканській Республіці Дзвінкою Качур

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою
Фото із зустрічі

1 липня 2021 року в Міжнародному інституті освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» відбулася зустріч команди Інституту із Дзвінкою Качур, президенткою Асоціації українців у Південно-Африканській Республіці, науковою співробітницею Університету Стелленбош (м. Кейптаун), партнеркою МІОКу та ініціаторкою спільного дослідження «Українці Південно-Африканської Республіки: суспільство, ідентичність, майбутнє» (2019 рік). Попри вже сформовану історію співпраці МІОКу з Українською асоціацією в ПАР та із Дзвінкою Качур, це було перше спілкування у форматі офлайн.

Під час зустрічі сторони обговорили напрями продовження та розвитку подальшої співпраці та окреслили плани на майбутнє. Йшлося, зокрема, про проведення спільних заходів із залученням українських громад африканського континенту, продовження співпраці у науково-дослідній сфері, залучення науковців МІОКу до формування міжнародної дослідницької платформи з вивчення міграційних процесів із країн Центрально-Східної Європи до Південно-Африканської Республіки, а також про можливості для започаткування ширшої співпраці між Львівською політехнікою та Університетом Стелленбош.

Користуючись цією нагодою, Інститут передав підручники з вивчення української мови як іноземної, створені в МІОКу, для українських шкіл в ПАР.