У межах проєкту «Дні Політехніки в школі» викладач катедри УМ провела заняття в ліцеї «Оріяна»

Катедра української мови Львівської політехніки
Ліцей «Оріяна»

20 жовтня 2022 року Анна Середницька, доцент катедри української мови Інституту гуманітарних та соціальних наук Львівської політехніки, провела заняття з учнями 11 класу ліцею «Оріяна» на тему «Мовні норми в тестах ЗНО».

Безпомилкове використання літературної мови в усній формі залежить від встановлених правил вимови звуків, наголошування слів, належної побудови лексем відповідно до властивих українській мові значущих частин слова (префіксів, суфіксів, закінчень), вибору необхідного за змістом слова чи його форми, доречного їхнього поєднання в словосполучення та речення. Писемну ж форму регламентовано ще написанням (орфографічними нормами), а також відповідними розділовими знаками, які членують мовленнєвий потік (пунктуаційними нормами).

Учні ліцею отримали також актуальну інформацію про вимоги до абітурієнтів та можливості здобуття вищої освіти в Національному університеті «Львівська політехніка».

Багаторічний проєкт реалізується під керівництвом Інтелектуального навчально-наукового центру професійно-кар’єрної орієнтації Університету.