У Львові відбувся фінал проєкту розвитку молодіжного підприємництва, який реалізували на базі Tech StartUp School

За матеріалами порталу «Освіта Львівщини»
Фото із заходу

5 травня 2023 року у Львові відбувся фінал пілотного навчального проєкту «Сприяння розвитку молодіжного підприємництва серед ВПО». Його реалізували на базі Tech StartUp School Національного університету «Львівська політехніка» в рамках грантової співпраці з проєктом USAID «ГОВЕРЛА» та за підтримки Львівської обласної військової адміністрації.

Проєкт стартував у 10 громадах Львівської області в грудні 2022 року. Заявки на участь у програмі подали понад 1200 школярів і студентів Львівщини, 530 з них успішно завершили навчання. Кожен учасник проходив навчання на двох курсах: обов’язковому курсі «Креативне мислення» та одному з п’яти модулів на вибір: «Основи ІТ», «Біотехнології», «Робототехніка», «Управління дронами», «3D-моделювання».

За результатами навчання учасники проєкту подали на розгляд менторів 116 ідей, з яких 36 відібрано для презентації інвесторам. Під час DemoDay ці 36 команд винахідників демонстрували свої стартапи перед інвесторами та представниками місцевих органів влади. Серед них – 17 прототипів проєктів та 19 бізнес-ідей.

Хоча проєкт реалізовували в обраних громадах області, долучитися до нього могли і школярі з інших громад, зокрема й мешканці Львова.

Під час DemoDay переможців проєкту відзначили почесними грамотами та грошовими преміями від Львівської обласної військової адміністрації в сумі 20 тисяч, 15 тисяч та 12 тисяч гривень. Водночас кожен учасник фіналу вже є переможцем, оскільки отримує фінансування на реалізацію власного проєкту.

Також усі команди-фіналісти отримали заохочувальні премії в розмірі 5 400 гривень.

Докладніше – на порталі «Освіта Львівщини».

Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу