У Львівській політехніці завершився урядовий проєкт із навчання помічників ветеранів

Кафедра соціології та соціальної роботи Львівської політехніки
Фото з проєкту

Минулий тиждень став для кафедри соціології та соціальної роботи Інституту гуманітарних та соціальних наук неоціненно значущим: працівники підсумовували завершення навчання помічників ветеранів у Національному університеті «Львівська політехніка», яке відбулося на виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 19.06.2023 № 652 «Про реалізацію експериментального проекту щодо запровадження інституту помічника ветерана в системі переходу від військової служби до цивільного життя».

Ініціатором і тренером проєкту у Львівській політехніці є доцентка кафедри соціології та соціальної роботи Тетяна Шаповалова, рушійною викладацькою силою стали завідувачка кафедри Лілія Клос, професорка Лариса Климанська, доцентки Мар’яна Школяр та Уляна Яцишин, старші викладачки Наталія Зеленко та Галина Герасим, а також учасник АТО, випускник проєкту «Норвегія-Україна», консультант із правових питань Віталій Кузьмінський.

Навчання здійснювалося за програмою «Організація роботи фахівця із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб». За час навчання слухачів залучали до тренінгів з групової роботи, юридичного супроводу ветеранів разом із учасником бойових дій, «малювання» портрета ветерана з метою з’ясування стереотипів та реалій. Також учасники ознайомилися з можливістю відкриття ветеранського бізнесу, відвідавши Tech StartUp School Університету.

З яким настроєм завершили навчання помічники ветерана? «Настрій – бойовий. Мотивація – сталева. Бажання допомагати захисникам та їхнім родинам – непоборне», – так прокоментувала вже тепер офіційний помічник ветерана Богдана Шевченко готовність випускників проєкту.

Бажаємо успіху помічникам ветеранів у цій важливій справі! Кожен військовий повинен відчути, що тил готується до їхнього повернення!

Фото з проєкту Фото з проєкту Фото з проєкту Фото з проєкту Фото з проєкту Фото з проєкту Фото з проєкту Фото з проєкту Фото з проєкту Фото з проєкту Фото з проєкту