У Національному університеті «Львівська політехніка» вперше відбувся День першокурсника

Йосиф Пазяк, прес-служба Львівської політехніки
День першокурсника

З ініціативи профкому студентів та аспірантів і за підтримки керівництва у Національному університеті «Львівська політехніка» вперше відбулося масштабне свято – День першокурсника. Всім відомо, що перший курс – це перший крок у нове самостійне життя молодої людини, який запам’ятається їй надовго. За чудової сонячної вересневої погоди студенти-першокурсники у неформальний обстановці та супроводі розважальних програм мали змогу ознайомитись з усіма можливостями і тонкощами не лише навчального процесу, але й насиченого студентського життя. А у ньому є місце і для навчання, і для праці, і для самореалізації, і для повноцінного відпочинку.

Про те, як готували це свято в Інституті енергетики та систем керування, розповідає голова колегії та профбюро студентів Катерина Золотарьова:

– Я студентка IV курсу, навчаюсь за спеціальністю «Атомна енергетика». Ми організували це свято для першокурсників, щоб вони відразу відчули, що вони потрапили у дружній колектив нашого уславленого університету – найстарішої та найбільшої вищої технічної школи в Україні та Східній Європі. Тут багато років діє принцип: всі за одного, один за всіх. Ми традиційно підтримуємо першокурсників, допомагаємо їм і у навчанні, і в побуті, сприяємо в організації дозвілля, раціонального облаштуванні побуту в гуртожитках. Часто проводимо з ними спільні заняття, спілкуємось у чатах. Все це допомагає першачкам швидше адаптуватися до нового університетського життя. Адже всі ми також колись були першокурсниками і нам також було непросто гризти «граніт науки». До речі, родом я з півдня України – міста Миколаєва. А Львівську політехніку обрала тому, що це один із найпрестижніший університетів не лише в Україні. Пригадую, яку потрібну допомогу мені, першокурсниці, надавали наші друзі-старшокурсники і викладачі.

Своїми враженнями від свята ділиться новоспечена студентка-першокурсниця Валерія Мошкун:

– Я із Поліського краю, Рівненщини, поступила на навчання в Інститут телекомунікацій, радіоелектроніки та електронної техніки. Пішла слідом за своїм старшим братом, який отримав тут гарну освіту і фах, тепер він має чудову роботу й гідну зарплатню. Сподіваюсь у Львівській політехніці вивчитись на хорошого радіоінженера, адже тут є всі для цього умови: давні академічні традиції, високий рівень професорсько-викладацького складу, дружба і взаємопідтримка між студентами.

На святі першокурсники та численні гості частувалися безкоштовними запашними кавою та чаєм, залюбки смакували козацький куліш, який готували на дровах.

На майданчику поблизу історичного головного корпусу Університету студентське життя вирувало на повну: тут виступали художні колективи, звучали пісні, відбувались різноманітні конкурси, квести, презентації. Однією з «родзинок» Дня першокурсника стала презентація проекту, ініційованого та реалізованого студентами програми «Інтернет речей» та студентами-архітекторами. Йдеться про реконструкцію їдальні І навчального корпусу під студентський коворкінг. Проект цікавий і корисний не лише своїми оригінальними рішеннями, але й тим, що має на меті привернути до себе увагу і зібрати необхідні підписи для його подавання на громадський бюджет Львова.

Чималий інтерес присутніх на святі викликало також представлення проекту «Стартап прорив», який розпочнеться буквально днями – 27 вересня – у І навчальному корпусі. Цікавою була й пропозиція щодо створення павільйону з робототехніки тощо.
 

Фото Йосипа Марухняка

День першокурсника День першокурсника День першокурсника День першокурсника День першокурсника День першокурсника День першокурсника День першокурсника День першокурсника День першокурсника День першокурсника День першокурсника День першокурсника День першокурсника День першокурсника День першокурсника День першокурсника День першокурсника День першокурсника День першокурсника День першокурсника День першокурсника День першокурсника День першокурсника День першокурсника День першокурсника День першокурсника День першокурсника День першокурсника День першокурсника