В Інституті комп’ютерних наук та інформаційних технологій Львівської політехніки відсвяткували День програміста

Анастасія СТЕПАНЯК, Центр комунікацій Львівської політехніки
День програміста

13 вересня Інститут комп’ютерних наук та інформаційних технологій відзначив своє професійне свято. З нагоди Дня програміста на зустріч із політехніками завітали представники п’яти ІТ-компаній: GlobalLogic, Sigma Softwere, Epam Systems, SoftServe та DataArt. Гості презентували свої компанії, провели вікторини для учасників святкування і нагородили переможців цінними призами.

Проректор Львівської політехніки Дмитро Федасюк привітав присутніх із професійним днем.

ІТ-індустрія нині переживає в Україні велике піднесення. Інвестиції у цю галузь становлять третину коштів, які наша держава заробляє у сфері інформаційних технологій. Приємно, що вступники з найвищими рейтингами вступають на наші ІТ-спеціальності. Львівська політехніка приділяє велику увагу підготовці цих фахівців, спільно з ІТ-компаніями відкриває нові лабораторії, запроваджує нові дисципліни й освітні програми, ― зазначив проректор.

Директор ІКНІ Микола Медиковський назвав найуспішніших студентів інституту і повідомив, що їх перелік подадуть на відзначення грамотами й преміями.

Учасниками святкування були й старшокурсники, які поділилися досвідом і враженнями від навчання в ІКНІ та Політехніці, а також представили власні проекти.

За словами декана бакалаврату ІКНІ Наталії Мельникової, такий формат святкування обрали для того, аби донести студентам важливість їхнього майбутнього фаху.

Завершив День програміста квест, що організувала колегія і профбюро студентів ІКНІ. Найспритніші студенти отримали подарунки від згаданих ІТ-компаній.

Ми хотіли, щоб студенти, зокрема першокурсники, більше дізналися про локації Політехніки, змогли орієнтувалися у них. Завдання стосувалися історії університету й програмування, логіки, цікавих фактів про ІТ тощо, ― коментує очільник Ігор Лоза.

День програміста День програміста День програміста День програміста День програміста День програміста День програміста День програміста День програміста День програміста День програміста День програміста День програміста День програміста День програміста День програміста День програміста