«Зустрічі» продовжуються: у Львівській політехніці відкрито другу виставку польських художників

Ірина Мартин, тижневик «Аудиторія»
на виставці

У Львівській політехніці, у рамках проекту «Зустрічі», відкрилася друга виставка польських художників. Цього разу свої роботи демонструють: Катерина Новаковська, Марцін Богенек, Юлія Тарновська. Картини можна оглянути у 226 аудиторії головного корпусу.

Усі художники, як і попереднього разу, представники Вищої технічної школи в Катовіцах. Юлія Тарновська вперше не лише у Львівській політехніці, а й в Україні. Має позитивні перші враження від університету. Планує побачити актову залу Політехніки, саме місто, музеї, галереї і Личаківський цвинтар.

– Я привезла свої роботи з наміром пізнати нові можливості, – розповідає художниця.

Організаторка проекту «Зустрічі» доцентка кафедри ДОА Ореста Ремешило-Рибчинська зауважує, що є велика відмінність між художниками Львівської політехніки і Вищої технічної школи у Катовіцах, яка представлена молодою генерацією і має багато графіки. Натомість у нас переважають живописці.

Наталя Павлюк із Львівської політехніки, яка вже представила свої роботи в Катовіцах, приємно вражена не лише прийняттям, а й їхнім музеєм із надзвичайною колекцією.

Ореста Ремешило-Рибчинська зауважує:

– Маленька Вища технічна школа в Катовіцах має чудову галерею, зі сайтом, щільно укладеним календарем виставок. Прикро, що так тяжко домогтися подібного у Львівській політехніці. Нам виділяють 226 аудиторію, у якій часто паралельно відбуваються інші заходи. Тим часом в університеті є приміщення, у яких можна створити галерею для наших митців.

на виставці на виставці на виставці на виставці на виставці