Віват спортсменам і їхнім учителям: у спорткомплексі Львівської політехніки відбувся Спортивний вечір

Наталя Яценко, тижневик «Аудиторія»
У Львівській політехніці  відбувся Спортивний вечір

Увечері 15 березня до спорткомплексу Львівської політехніки стікалися студентські «потічки» – охочих подивитися на вручення кубків, грамот найкращим спортовцям університету, було, як завше багато. Програма урочистостей, які присвятили 200-річчю університету, виявилася звичною – видовищні номери, розмаїті нагородження, оплески й ще раз оплески…

На початку святкової церемонії ведучі згадали про те, що 2016 рік для політехніків був насичений багатьма спортивними подіями. Зокрема, викладач ІКНІ Андрій Демчук (фехтування) та випускник ІНЕМ Віктор Дідух (настільний теніс) вибороли дві золоті медалі для паралімпійської збірної України. Здобутками у торішніх чемпіонатах і змаганнях за кубки України можуть похвалитися 29 студентів. Загалом же, за високі спортивні досягнення торік було премійовано 35 викладачів-тренерів та 500 студентів-спортсменів.

Після того, як член збірної команди України з легкої атлетики, призер чемпіонату та кубку України Оксана Райта підняла Державний прапор України і прозвучав славень нашої країни, вітальне слово було надано ректору, професору Юрію Бобалу:

– Львівська політехніка – це заклад, який має не тільки добру матеріально-технічну базу й наукові досягнення, а це також один з найкращих університетів України. За 200 років свого існування у ньому відбулося багато подій, виникло багато традицій. Кафедра фізичного виховання посідає особливе місце у структурі Політехніки. Своїми хорошими результатами вона впливає на імідж університету. Тому хочу подякувати тим студентам, які активно займаються спортом, і викладачам, які допомагають їм у цьому. Але найбільша подяка тим, хто, взагалі, займається, фізкультурою, бо вона дуже потрібна, якщо хочете бути здоровими і розумними.

Начальник управління ЛОДА Юрій Майборода вручив ректорові й завкафедри фізичного виховання Віктору Корягіну почесні грамоти, а начальник львівського облвідділення Комітету фізичного виховання та спорту МОН України Анатолій Ігнатович – кубок за друге місце в Універсіаді Львівщини – 2016.

П’ятеро студентів – Олег Легендзевич (футзал, ІТРЕ), Сергій Магір (веслування на байдарках і каное, ІКНІ), Йосиф Паньків і Микола Савінков (обоє – регбі, ІБІД), Михайло Павлів (регбі, ІГДГ) отримали з рук ректора посвідчення про виконання нормативів майстра спорту України.

До десятки найкращих студентів-спортсменів, за підсумками минулого року, ввійшли Павло Наконечний (пауерліфтинг, ІНЕМ), Юрій Думич (веслування на каное, ІМФН), Ростислав Ференц (карате кіокушинкай, ІНПП), Назарій Туваков (самбо, дзюдо, ІАРХ), Оксана Райта (легка атлетика, ІАПО), Олександр Тимофеєв (настільний теніс, ІГДГ), Олег Легендзевич (футзал, ІТРЕ), Юрій Бадан (спортивне орієнтування, ІКНІ), Михайло Бібер (волейбол, ІІМТ), Володимир Палюх (баскетбол, ІАРХ).

Найкращими командами були визнані команда з настільного тенісу (тренер – Ігор Тихий), чоловіча команда з баскетболу (тренери – Анатолій Заверікін і Ярослав Зубрицький) і команда з пауерліфтінгу (тренер – Володимир Оліярник).

В Універсіаді студентській найактивнішими були студенти ІГДГ, ІНЕМ, ІЕСК, ІКНІ, ІХХТ, ІТРЕ. Серед професорсько-викладацького складу – викладачі ІГСН, ІНЕМ й ІІМТ.

Присутніх вітали багаторазові чемпіони Універсіади Львівщини з командної аеробіки, збірна Львівської політехніки – команда «Техніка» (тренер – Олена Череповська), студенти першого та другого курсів ІГДГ та збірна команда зі спортивної аеробіки (керівник – м. с. Марта Мельничук), збірна команда Львівської політехніки з гирьового спорту (тренер – Василь Світлик), народний ансамбль танцю «Вірність», духовий оркестр АСВ ім. П. Сагайдачного, ансамбль бального танцю «Грація». До спортивних вітань долучилися також політехніки-випускники, майстри спорту з художньої гімнастики Тетяна Лесюк (ІНЕМ) та Росина Нгуєн (ІКНІ), фіналісти чемпіонату світу, чемпіони та володарі кубка України зі спортивної акробатики Юрій Пуш, Владислав і Станіслав Кукурудз, Тарас Яруш та їхній наставник Костянтин Кукурудз, збірна команда з карате та дитяча група федерації кіокушинкай (сенсей – м. с. Олександр Король).

Завершився вечір музично-танцювально і побажаннями від кафедри фізичного виховання та спортивного клубу успіхів у навчанні й спорті.

У Львівській політехніці  відбувся Спортивний вечір У Львівській політехніці  відбувся Спортивний вечір У Львівській політехніці  відбувся Спортивний вечір У Львівській політехніці  відбувся Спортивний вечір У Львівській політехніці  відбувся Спортивний вечір У Львівській політехніці  відбувся Спортивний вечір У Львівській політехніці  відбувся Спортивний вечір У Львівській політехніці  відбувся Спортивний вечір У Львівській політехніці  відбувся Спортивний вечір У Львівській політехніці  відбувся Спортивний вечір У Львівській політехніці  відбувся Спортивний вечір У Львівській політехніці  відбувся Спортивний вечір У Львівській політехніці  відбувся Спортивний вечір У Львівській політехніці  відбувся Спортивний вечір