У Львівській політехніці відбувся інтерактивний воркшоп «Прокачай свою діджиталізацію»

Кафедра соціальних комунікацій та інформаційної діяльності
Скріншот з онлайн-заходу

28 жовтня 2022 року у Львівській політехніці відбувся інтерактивний захід – воркшоп «Прокачай свою діджиталізацію». Захід організовано командою проєкту «Європейські студії для технічних спеціальностей у Національному університеті «Львівська політехніка» (EUSTS).

Метою воркшопу організатори визначили набуття учасниками вмінь і навиків використання сучасних інформаційних технологій та сервісів для вдосконалення життєдіяльності людини, суспільства і держави. До заходу долучилися студенти і викладачі Львівської політехніки.

Воркшоп складався із двох частин. У межах першої учасники довідалися про особливості різних сервісів (Дія, Електронні петиції, е-Малятко, е-ППО тощо), особливості процесів ідентифікації, автентифікації та авторизації і цифрової ідентифікації особи. Сучасні українські сервіси електронного урядування розроблені за програмами співфінансування та грантів Європейського Союзу. Практична частина полягала у створенні фото профілю, яке дасть змогу ідентифікувати учасника як працівника/студента певної установи. Так, студенти і викладачі Університету здобули практичні навики додавання лого Львівської політехніки до своїх фото у різноманітних мережах (Facebook, MS Teams тощо).

Оскільки достовірність та подання інформації про особу є важливою умовою інтеграції України в ЄС та запорукою використання досвіду європейських інституцій у наданні адміністративних послуг органами влади, під час другої частини воркшопу присутні довідалися про цікавинки створення власного бренду у соціальних мережах. Учасникам заходу презентували особливості окремого програмного забезпечення для якісного ведення сторінок у соціальних медіа (Snapseed, Мова – ДНК нації, Grammarly, UNUM, Unfold). Насамкінець учасники довідалися про основні правила інформаційної безпеки й обговорили небезпеки діджиталізації.

Команда проєкту EUSTS щиро дякує всім учасникам цього заходу – студентам і викладачам – та продовжує працювати над підготовкою інших, не менш цікавих заходів на актуальні теми європейської інтеграції України.

Скріншот з онлайн-заходу Скріншот з онлайн-заходу Скріншот з онлайн-заходу Скріншот з онлайн-заходу Скріншот з онлайн-заходу Скріншот з онлайн-заходу Скріншот з онлайн-заходу