У Львівській політехніці відбувся Форум лідерів освіти «Mind Education. Досвід Республіки Корея»

Ігор Галущак, прес-служба Львівської політехніки
Форум лідерів освіти

В актовій залі головного корпусу Львівської політехніки Міжнародний інститут розвитку інтелекту з Південної Кореї (International Mind Education Institute) спільно з Національним університетом «Львівська політехніка» й департаментом освіти і науки Львівської облдержадміністрації провели Форум лідерів освіти. Корейські представники, зокрема професор Пак Сунг Су, поставили за мету презентувати можливості Інституту задля подальшої співпраці, обміну досвідом та обговорення шляхів впровадження mind-освіти у навчальний процес. Подібні форуми Міжнародний інститут розвитку інтелекту провів уже в багатьох країнах світу, й вони довели свою ефективність.

У зібранні взяли участь керівники львівських вишів, зокрема проректори Львівської політехніки професори Наталія Чухрай, Олег Матвійків, Дмитро Федасюк, Олег Давидчак, а також директори коледжів та технікумів Львова, представники владних структур.

Зазначимо, що у липні 2012 року в місті Пусані (Південна Корея) відбувся другий Світовий форум міністрів у справах молоді та освіти. Під час його проведення міністри освіти 24 країн світу досягнули домовленості щодо створення інноваційного інституту для реалізації поставленої мети – формування сучасної людини з новітнім типом мислення. Відтак наступного року тут був офіційно зареєстрований Міжнародний інститут розвитку інтелекту. А нині завдяки підтримці урядів 58 країн світу, зокрема й України, він активно працює та допомагає молоді.

Ідеологія mind-освіти полягає в тому, що цінність правильного мислення, на жаль, не є пріоритетом для сучасного суспільства, на відміну від економічного зростання та матеріального добробуту. Це своєю чергою призводить до суттєвих душевних розладів та соціальних проблем, таких як зростання кількості розлучень та самогубств, ігроманії, знущань у середовищі підлітків і підвищення рівня злочинності. Через виховання правильного мислення Міжнародний інститут розвитку інтелекту закликає ретельно оберігати світ юних душі від згубного впливу сучасного світу й створювати передумови для справжнього успіху в житті. Адже здатність до самоконтролю є основною шляхом до самовдосконалення молоді та її звільнення від згубних звичок.

Ректор Інституту професор Дже Хонг Кім зазначає:

– Найголовнішою передумовою здорового суспільства є наявність правильного мислення у його членів. Цей спосіб мислення не можна побачити очима, він схожий на план будівництва. Як форма та структура будівлі змінюються згідно з проектом, так і життя змінюється в залежності від способу мислення людини. Якщо ви хочете змін у житті, не намагайтесь докладати зусиль для цього, а найперше і найголовніше зверніть своє серце туди, де б ви хотіли змін. Коли ви змінюєте своє ставлення до них, ваше життя й обставини також змінюватимуться. Міжнародний Інститут розвитку інтелекту показує, як працює наша душа, виховує та прививає правильне мислення, що приносить справжні зміни в житті. Так він намагається допомогти людям жити щасливим життям, долаючи проблеми й лікуючи хворе суспільство з допомогою виховання правильного характеру й способу мислення.
 

Світлини Йосипа Марухняка

Форум лідерів освіти Форум лідерів освіти Форум лідерів освіти Форум лідерів освіти Форум лідерів освіти Форум лідерів освіти Форум лідерів освіти Форум лідерів освіти Форум лідерів освіти Форум лідерів освіти Форум лідерів освіти Форум лідерів освіти Форум лідерів освіти Форум лідерів освіти