У Львівській політехніці відбувся дружній турнір з жіночого волейболу

Діана Волченська, студентка кафедри журналістики та засобів масової комунікації
Фото з турніру

18 лютого 2024 року на базі кафедри фізичного виховання Національного університету «Львівська політехніка» провели турнір з волейболу між жіночими командами. Від університету участь у змаганнях взяли команди «Політехніка студенти» та «Політехніка+» (випускники навчального закладу), а також запрошені гості: команда «ВПО», яка складається з гравчинь, що через війну були змушені переїхати до Львова, та жіноча команда волейбольного клубу «Пляжний Lviv».

До організації турніру особливо долучилася старша викладачка кафедри фізичного виховання Олена Безгребельна, яка за сумісництвом є тренеркою жіночої волейбольної команди Львівської політехніки.

– Ми проводимо внутрішній турнір найперше для себе, тобто щоб студенти пограли. Тренуватися – це прекрасно. Проводити час у команді – це прекрасно, але для того, щоб досягати певного результату, потрібні змагання. Не можна постійно рости вгору, шлях до успіху нагадує хвилі. Крім технічних і практичних навичок, щоб долати перешкоди, які трапляються в будь-якій спортивній грі, зокрема й у волейболі, треба застосовувати вольові якості в команді. Вигравати завжди легко, а от наздоганяти тих, кому програєш, долати цей важкий момент – тут потрібна витримка, – пояснює старша викладачка кафедри фізичного виховання мету проведення змагань.

За результатами волейбольного турніру команда «Політехніка+» посіла перше місце, здобувши перемогу у всіх трьох іграх (3:0), на другому місці – команда «Політехніка студенти» (2:1), а третє місце вибороли гравчині команди «ВПО» (1:2).

– Мені сподобалося. Прекрасний волейбольний турнір, який подарував яскраві емоції й підтримав командний дух, – поділилася Юлія, студентка Львівської політехніки, гравчиня команди «Політехніка студенти».

Свої враження також описала Катерина, учасниця волейбольної команди «ВПО»:

– Здавалося б, причина, з якої ми тут опинилися, дуже прикра, але круто, що волейбол об’єднує, дозволяє створювати команди і показувати, на що ми здатні. Турнір пройшов чудово, ігри були справді цікаві, всі команди були на рівні. Усі гравці віддавалися на повну, боролися за кожен забитий м’яч. Ми зробили від себе все можливе й отримали позитивні емоції. Дякуємо за те, що ми можемо брати участь у таких заходах.

Голова Громадської організації «Пляжний Львів» і волейбольного клубу «Пляжний Lviv» Маркіян Шостак теж висловив вдячність Львівській політехніці за запрошення:

– Усе гарно організовано, і ми раді, що в нас є такі люди, які беруть ініціативу і влаштовують змагання. І хоча ми клуб із пляжного волейболу, наші дівчата також грають класику, тому ми задоволені сьогоднішнім результатом.

Загалом волейбольні змагання відбулись успішно: і організатори, і учасники турніру висловили бажання проводити такі заходи частіше.

Фото з турніру Фото з турніру Фото з турніру Фото з турніру Фото з турніру Фото з турніру Фото з турніру