У Львівській політехніці відбулася зустріч із керівництвом Національного фонду досліджень України

Леся Крук, Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото із зустрічі

Науковці університету зустрілися з виконавчою директоркою Національного фонду досліджень України Ольгою Полоцькою і керівницею відділу комунікації та міжнародного співробітництва Софією Азовцевою. Під час зустрічі презентовано діяльність Фонду, проєктний менеджмент та анонсовано нові конкурси.

– Сьогодні відбулася зустріч із керівниками Національного фонду досліджень України. Вони представили докладну інформацію з описом діяльності Фонду за останні два роки, провели аналітичне узагальнення тих процесів, які відбуваються у зв’язку з конкурсним відбором проєктів, що були недавно оголошені, а також зробили анонс нових, – розповідає проректор з наукової роботи Іван Демидов. – Національний фонд досліджень України – по суті, стратегічний партнер нашого університету. Він забезпечує значний обсяг фінансування, грантової підтримки проєктів, які створюють в університеті. На сьогодні це сім робіт і ще плюс одна, де ми в ролі субвиконавця проєкту. Зазначу, що на цей рік обсяг фінансування становить приблизно 16 мільйонів гривень. Ці кошти грантові, вони надходять на наші рахунки, а відтак виконавці мають змогу придбати спеціальне обладнання для своїх досліджень. Додам, що в цьому й полягає особливість діяльності Національного фонду досліджень України: дати змогу наперед закласти кошти на придбання досить дорогих установок, пристроїв, які потрбні для виконання складних і конкурентних досліджень. Але водночас варто розуміти, що отримати фінансування вдасться не всім, оскільки для цього треба бути топовими науковцями, які можуть надавати гарантію, що таке обладнання використовуватиметься ефективно.

Відеопрезентація

Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі