У Львівській політехніці відбулась онлайн-зустріч із директоркою Інституту стратегії культури Юлією Хомчин

Анна Зіганшина, Центр комунікацій Львівської політехніки
Афіша зустрічі

Кафедра історії, музеєзнавства та культурної спадщини Львівської політехніки 23 листопада організувала онлайн-зустріч із директоркою Інституту стратегії культури Юлією Хомчин, де обговорили питання культури та освіти.

«Університет організовує зустрічі з випускниками для того, щоб мотивувати та надихати сучасну молодь. Також для студентів важлива експертна думка. Взаємодія випускників та студентів є доволі поширена за кордоном. Тож малими, але впевненими, кроками Львівська політехніка це впроваджує», ― розповіла координаторка групи зв’язків із випускниками відділу маркетингу Львівської політехніки Оксана Гордійчук.

Під час зустрічі спікерка обговорила зі студентами проблеми збереження культурної спадщини Львова.

«Архітектура визначає та формує образ міста. Я вважаю, що кожен мешканець Львова має усвідомлювати, що проживає в місті пам’яток спадщини ЮНЕСКО. Уявіть, що ми позбавлені цієї архітектури. Чим ми є тоді? Влада та громада мають працювати спільно. Мусить провадитися системна просвітницька робота щодо організування реставраційних робіт, програм фінансування, промоційної діяльності, внесення об’єктів культурної спадщини Львова до туристичних маршрутів», ― зазначила Юлія Хомчин.

На завершення зустрічі гостя закликала викладачів і студентів кафедри історії, музеєзнавства та культурної спадщини співпрацювати з Інститутом стратегії культури.

«Сподіваюся, що сьогоднішня лекція була для вас корисна. Я дуже рада, що маю нагоду розповісти про діяльність Інституту стратегії культури. Ми відкриті до стажування. Протягом трьох років Інститут стратегії культури приймає стажерів із усіх освітніх закладів Львова. Тож під час проходження бакалаврської практики студенти Політехніки можуть до нас звертатися», ― додала спікерка.