У Львівській політехніці відбулась онлайн-зустріч із бізнес-аналітиком компанії SoftServe Романом Кошовським

Ірина Сайкевич, студентка кафедри журналістики та засобів масової комунікації
Роман Кошовський

29 квітня на платформі соціальної мережі Instagram Львівської політехніки відбулася зустріч у прямому етері з Романом Кошовським, який поділився своїм професійним досвідом і практичними порадами щодо фінансів.

Роман Кошовський є випускником Львівської політехніки, навчався за спеціальністю «міжнародна економіка». Нині він бізнес-аналітик компанії SoftServe, засновник YouTube-каналу й подкасту «Запали цілі», а також співзасновник сервісу для управління та аналізування інвестицій у FIREkit.

На зустрічі гість розповів про те, як обирав свою спеціальність та університет, і поділився яскравими спогадами про навчання у Політехніці, де він брав участь у наукових змаганнях, олімпіадах, писав наукові роботи, їздив за програмою Work and Travel та ще багато іншого. В університеті Роман фактично зацікавився фінансами та інвестуванням у серйозному ключі, проте своє ставлення до цього описує так:

— Гроші завжди були для мене не мотиватором, а інструментом для досягнення цілі.

Також Роман Кошовський розповів про своє кар’єрне зростання, поділився тим, як він розширював можливості, відкривав для себе нові галузі й водночас завжди навчався. Те саме рекомендує і студентам, які планують починати свій професійний шлях.

Важливою частиною вебінару була розповідь про рух FIRE, який Роман активно пропагує через свій подкаст серед українців. Це рух за стиль життя, метою якого є досягнення фінансової свободи та створення капіталу для раннього виходу на пенсію.

— Фінансова свобода — не лише про гроші, а про час і опційність, це змога обирати майбутнє, яке ми готуємо, — наголосив гість.

Наостанок Роман Кошовський порадив низку книг, курсів і платформ, які можуть допомогти на шляху до фінансової незалежності. Серед них: «Найбагатша людина у Вавилоні» Джорджа Семюеля Клейсона, «Любов та бюджет» і «Малюк та бюджет» Любомира Остапіва, I Will Teach You to Be Rich Раміт Сеті, а також курси від платформ Prometeus, «Зрозуміло!», YouTube-канал Любомира Остапіва.