Асоціація відкрита до співпраці: у Львівській політехніці презентували програми імені Жана Моне

Катерина Гречин, тижневик «Аудиторія»
презентація програми імені Жана Моне

У Львівській політехніці у рамках проекту Enhanced Visibility on European Integration Teaching and Research 6 грудня відбулася презентація програм ім. Жана Моне (Еразмус+) та діяльності Української асоціації викладачів і дослідників європейської інтеграції.

Як відзначила доповідач – голова Української асоціації викладачів і дослідників Європейської інтеграції, координатор проекту програми ім. Жана Моне «Посилення візуалізації викладання та дослідження європейської інтеграції», член національної команди експертів України з реформування вищої освіти Ірина Сікорська – Асоціація об’єднує викладачів, дослідників та практиків, що фахово займаються євроінтеграційною тематикою, й відкрита до співпраці з усіма, хто цікавиться різними аспектами європейських студій. Асоціація особливої уваги надає опрацюванню та впровадженню нових освітніх і науково-дослідних ініціатив мульти- та міждисциплінарного напряму у сфері європейських студій, поширює інформацію про український досвід реалізації проектів програми ім. Жана Моне за межами України, налагоджує плідне партнерство з європейськими студіями інших країн.

Ірина Сікорська закликала політехніків, які вивчають європейські інтеграційні процеси, ставати активними членами Асоціації – своєрідного «Клубу Моне», щоб спільними зусиллями творити сучасне, інклюзивне й динамічне професійне середовище для українських освітян та науковців.

Під час роботи семінару політехніки докладніше довідалися про програми ім. Жана Моне, особливості участі в них (специфіку підготовки та подачі заявок), про фінансовий менеджмент й керування проектами. На завершення Ірина Сікорська відповіла на численні запитання присутніх.

презентація програми імені Жана Моне презентація програми імені Жана Моне презентація програми імені Жана Моне презентація програми імені Жана Моне презентація програми імені Жана Моне презентація програми імені Жана Моне презентація програми імені Жана Моне презентація програми імені Жана Моне