У Львівській політехніці побувала делегація з Вроцлавської політехніки

Ірина Мартин, Центр комунікацій Львівської політехніки
делегація

Чинний ректор Вроцлавської політехніки Аркадіуш Вуйс і колишній ректор, доктор honoris causa Львівської політехніки Тадеуш Венцковський, який на сьогодні обіймає посаду професора кафедри телекомунікації і телеінформатики в цьому освітньому закладі, прибули до нашого університету, де зустрілися з ректором, професором Юрієм Бобалом, проректорами Наталією Чухрай і Олегом Матвійковим, директором ІАРД Богданом Черкесом і завідувачем кафедри систем автоматизованого проєктування ІКНІ Михайлом Лобуром. Також вони вшанували на Вулецьких пагорбах розстріляних у 1941 році польських професорів і новітніх українських Героїв на Личаківському цвинтарі.

Під час зустрічі у Львівській політехніці вдалося проаналізувати співпрацю двох університетів, окреслити плани на майбутнє та побувати на екскурсії університетом. Слід наголосити, що обидва університети поєднує тривала плідна співпраця. Вроцлавська політехніка — один із наших стратегічних партнерів. Трьом їхнім професорам свого часу присвоєно почесне звання доктора honoris causa Львівської політехніки, а наш ректор Юрій Бобало має такий самий ступінь у їхньому університеті.

— Хочу нагадати, що Вроцлавську політехніку заснували 1945 року науковці Львівської політехніки, які тоді не сприйняли приходу радянської влади до Львова й емігрували до Польщі, — розповідає проректорка з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків нашого університету Наталія Чухрай. — Отож співпраця наша давня. На сьогодні нас поєднує активна діяльність за проєктом Польського національного агентства з питань академічного обміну NAWA, особливо його програма «Солідарність з Україною», а також «Зелена трансформація українських університетів», де Львівська політехніка — серед семи українських закладів вищої освіти.

 

делегація делегація