У Львівській політехніці підписали Меморандум про створення інноваційного транспортного кластеру Tech Rail

Ірина Мартин, Центр комунікацій Львівської політехніки
ілюстрація новини

У заході взяв участь ректор університету професор Юрій Бобало, керівник Tech StartUp School Назар Подольчак, керівник Львівської ОВА Максим Козицький, перший заступник Міського голови Андрій Москаленко, Народний депутат України Юрій Камельчук.

До підписання Меморандуму про співпрацю і створення Залізничного інноваційного кластеру долучилися представники Східноукраїнського національного університету ім. В. Даля, Львівського локомотиворемонтного заводу, КВК «Гравикон», Наукового парку Львівської політехніки й Наукового парку Харківської політехніки, Асоціації інновацій транспортної інфраструктури України.

У режимі онлайн учасників зустрічі привітав перший заступник Міністра освіти і науки Андрій Вітренко, голова Асоціації інновацій транспортної інфраструктури України Андрій Смородін, а також латвійські партнери.

Як зазначив ректор Львівської політехніки Юрій Бобало, всі ми розуміємо важливість цього проєкту, адже він найближчим часом визначатиме розвиток економіки України, а фахівці, яких готує наш університет, зможуть активно долучатися до нього. Юрій Камельчук наголосив, що ініціативи, котрі відбуваються  на базі Львівської політехніки, можуть стати прикладом для інших університетів, зокрема закордонних.

Отож відтепер ефективніше розвиватиметься логістика залізничних перевезень, залізничний транспорт, а також будуть створені інноваційні продукти, на які у галузі залізничних перевезень є запит.

Загалом Меморандум дає можливість розвивати суміжні галузі, релоковувати підприємства, створювати нові робочі місця, а також наближає нас до участі у міждержавній Ініціативі трьох морів. Саме тому зустріч з нагоди підписання Меморандуму назвали «Від Ініціативи трьох морів — до створення кластеру  Львівського регіону».

Співініціатором започаткування Залізничного інноваційного кластеру є Асоціація інновацій транспортної інфраструктури України на чолі з Андрієм Смородіним у партнерстві з латвійськими представниками, серед яких, зокрема Айнарс Межуліс творець саміту та бізнес-форуму ініціативи «Три моря» в м. Рига, а також
Едвінс Бержінс, який керував формуванням і реалізацією проєкту Rail Baltic.

 

 

ілюстрація новини ілюстрація новини ілюстрація новини ілюстрація новини ілюстрація новини ілюстрація новини