У Львівській політехніці підбили підсумки конкурсу студентських інноваційних стартап-проектів «IT-Еврика! Україна»

Прес-служба Національного університету «Львівська політехніка»
Герб Львівської політехніки

Інтелектуальне змагання «IТ-Еврика» в Національному університеті «Львівська політехніка» проводять уже не перший рік. Його організаторами є працівники кафедри програмного забезпечення Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій. Конкурс, який розпочався у листопаді 2015 року і тривав до середини березня цього року, проходив за підтримки Міністерства освіти і науки України в рамках Темпус-проекту Європейського Союзу «Національна освітня інфраструктура, вдосконалення інноваційної та підприємницької діяльності ІТ-студентів» (NEFESIE).

Партнерами цього масштабного проекту від Євросоюзу є Університет Ліннея (Королівство Швеція), Дублінський міський університет (Республіка Ірландія),Університет Оксфорд Брукс (Велика Британія), Інститут Педру Нунеша (Португальська Республіка), IKEA та SIGMA Kudos (Королівство Швеція). Генеральним партнером «ІТ-Еврика! Україна» стала відома ІТ-компанія Sigma Software.

Цьогорічне змагання «IТ-Еврика» відбувалося у трьох номінаціях: «Краща інноваційна ідея», «Краще інноваційне рішення» та «Номінації від партнерів». Учасники конкурсу мали змогу презентувати власні інноваційні ідеї та стартап-проекти у сфері інноваційних технологій. Їх добір на конкурс проводили у кілька етапів: попередній допуск поданих проектів, визначення їхнього рейтингу, оцінювання та добір фіналістів.

Як розповідає один із кураторів конкурсу, асистент кафедри програмного забезпечення Львівської політехніки Наталія Крупко, на змагання «IТ-Еврика» було подано 205 проектів студентів, які представляли 15 вищих навчальних закладів України. Проекти подавали з використанням інформаційної системи ВІС (віртуальне інноваційне середовище), а їхнє оцінювання відбувалося в онлайн-режимі.

У фінал вийшли проекти 10 студентських розробок, серед яких, зокрема, стартапи дослідників із Львівської політехніки, Вінницького національного технічного університету, Чорноморського державного університету ім. Петра Могили, Харківського національного університету радіоелектроніки та Національного технічного університету «Київський політехнічний інститут».

Офіційне оголошення результатів студентського конкурсу «IT-Еврика» і вручення нагород переможцям відбудеться 20 травня 2016 року під час проведення II Всеукраїнського Форуму інновацій ІТ-студентів у Львові.