У Львівській політехніці навчатимуться майбутні фахівці готельно-ресторанної справи

Ірина Мартин, Центр комунікацій Львівської політехніки
Заставка до матеріалу

Бакалаврська програма «Готельно-ресторанна справа» діятиме на кафедрі туризму з вересня цього року. Випускники програми зможуть розвивати готельно-ресторанні напрями доволі перспективної галузі в Україні, особливо на Львівщині.

Розповідає Лариса Теодорович, доцентка кафедри туризму, гарантка програми:

– Необхідність відкриття програми диктують реалії нашого часу. Туризм розвиватиметься, попри різні суспільні катаклізми. І готельно-ресторанне господарство – це насамперед частина індустрії туризму. Україна стає щораз більш знаною, популярною. Сучасний ринок праці потребує кваліфікованих спеціалістів у готельно-ресторанному бізнесі. Тому ми вирішили розширити можливості нашої кафедри з навчання у сфері готельно-ресторанного господарства. Вони зможуть обіймати посади керівника закладу, відділу, менеджера відділення чи ресторанного цеху, керівника готельної служби та інші. Випускники кафедри працюватимуть у закладах не лише ресторанного господарства, а й у туристично-рекреаційних закладах: пансіонатах, будинках відпочинку, санаторіях тощо.

Студенти спеціальності вивчатимуть організацію ресторанного господарства, готельного господарства, організацію послуг харчування, устаткування закладів готельного і ресторанного господарства, етногастрономію (особливості кухні різних країн і народів світу), організацію здорового харчування.

Також бакалаврам запропонують спектр вибіркових дисциплін, залежно від того, на чому студенти захочуть сконцентруватися більше: на вивченні готельної чи ресторанної справи.