У Львівській політехніці можна буде вивчитися на викладача права

Ірина Мартин, Центр комунікацій Львівської політехніки
Заставка до матеріалу

З вересня цього року в Інституті права, психології та інноваційної освіти, а саме на кафедрі педагогіки та інноваційної освіти, можна буде здобути педагогічний фах викладача права (спеціальність «професійна освіта» за спеціалізацією «право», з додатковою професійною кваліфікацією «викладач права»).

Чому саме право? Фахове викладання цієї дисципліни на сьогодні надзвичайно актуальне. Водночас для того, щоби передати соціокультурний досвід наступним поколінням, треба мати не лише галузеві знання: стрижневим тут є вміння навчити.

Нова освітня програма передбачає спрямування на підготовку вчителів закладів загальної середньої освіти, викладачів закладів фахової передвищої і вищої освіти, які викладатимуть правничі дисципліни. Програма буде поділена на два блоки: педагогічний (знання сучасних інформаційних технологій, інноваційних педагогічних підходів, методів, які можна використовувати) і правовий (вивчення правничих дисциплін). Відповідно, лекції студентам читатимуть викладачі педагогічних і юридичних дисциплін.

– Наші цьогорічні вступники на нову дисципліну матимуть дві переваги: фінансову підтримку держави, завдяки якій навчання коштуватиме 12500 за рік, а також відсутність мінімального порогового вступного балу 140, – наголошує завідувач кафедри педагогіки Юрій Козловський.

У найближчих планах кафедри – відкрити магістерську програму з викладання права, щоб випускник бакалаврату зміг здобувати фах викладача закладу вищої освіти.

Юрій Михайлович наголошує, що здобуття такого фаху на часі, адже на впровадження нової програми є запит із закладів середньої освіти, а також спеціалізованих закладів фахової передвищої освіти, тобто з коледжів і професійних ліцеїв.

Прогнозований ліцензований обсяг першого набору становитиме 100 осіб.