У Львівській політехніці діятиме Центр громадського здоров’я

Ірина Мартин, Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото з підписання угоди

Відповідну угоду про це підписав ректор університету Юрій Бобало і генеральна директорка Державної установи «Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України», головна державна санітарна лікарка Львівської області Наталія Іванченко. Також була присутня заступниця головної державної санітарної лікарки Львівщини Марія Озірковська, а з боку Львівської політехніки – проректор з науково-педагогічної роботи та соціального розвитку Роман Корж і провідний фахівець Міжнародного центру професійного партнерства Центру «Інтеграція» Станіслав Рачкевич.

Угода про співпрацю між Національним університетом «Львівська політехніка» і Державною установою «Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» передбачає низку заходів щодо формування громадського здоров’я політехніків, передовсім студентів. Один із них – створення на базі студентської поліклініки Львівської політехніки Центру громадського здоров’я.

Як прокоментував Станіслав Рачкевич, у Центрі громадського здоров’я встановлять нове сучасне медичне обладнання та розширять можливості проведення поглиблених профілактичних медоглядів і надання якісної медичної допомоги. До співпраці залучатимуть як науковців відповідних кафедр університету, так і студентів, зокрема майбутніх соціальних працівників, соціологів, які вивчають курс соціальної медицини.

– Ми будемо одними з перших в Україні серед освітніх закладів, де дбатимуть про профілактику хвороб студентів та працівників і їх своєчасне виявлення, заохочуватимуть до активного здорового способу життя, – наголошує пан Рачкевич.

На думку Наталії Іванченко, цю амбітну мету буде реально втілити завдяки консолідованим зусиллям зацікавлених сторін навколо того, щоб люди, зокрема студентська молодь, відповідально ставилися до свого здоров’я і в результаті менше хворіли й довше жили.

Учасники зустрічі одностайно впевнені, що ця угода дуже важлива, адже йдеться про поліпшення громадського здоров’я у Львівській політехніці, де навчається майже 35 тисяч студентів, не враховуючи десяти коледжів, і працюють 6 тисяч осіб.

Фото з підписання угоди Фото з підписання угоди Фото з підписання угоди Фото з підписання угоди Фото з підписання угоди Фото з підписання угоди Фото з підписання угоди Фото з підписання угоди Фото з підписання угоди Фото з підписання угоди Фото з підписання угоди Фото з підписання угоди