У Львівській академічній гімназії при Університеті відбулася благодійна акція на підтримку ЗСУ

За матеріалами сайту «ПравдаТУТ»
Фото з благодійної акції

У Львівській академічній гімназії при Національному університеті «Львівська політехніка» відбулася благодійна акція «Від серця до серця», спрямована на підтримку Збройних сил України. Впродовж трьох днів учні приносили солодощі, каву, горіхи, шкарпетки, теплий одяг, термохімічні грілки тощо, які потім передали волонтерам, що віддадуть їх безпосередньо на фронт.

– У 214-й Окремий спеціальний батальйон OPFOR, де служить брат нашої гімназистки, ми збирали кошти на ремонт автомобіля, загалом близько 12 тисяч гривень. А також для 45-ї бригади, де служить батько нашої гімназистки 10 класу, ми збирали кошти на купівлю автомобіля – близько 18 тисяч гривень. І це тільки те, що ми зробили в гімназії, бо ще подали рахунок у нашому шкільному телеграм-каналі для батьків, і вони також скидали гроші, ми не знаємо скільки, але також скинули, – каже Марта Чухрай, голова комітету спорту та культури у гімназійному парламенті.

Надіслали допомогу й 24-й бригаді. Але, окрім такого виду гуманітарного вантажу, учні самостійно підготували валентинки для наших бійців.

– У нас стояли дві скриньки на вході до гімназії, одна була для Збройних сил України, а одна – для наших учнів. Кожен міг за бажанням кинути або для армії, або для когось іншого, й потім ці скриньки ми передали на фронт для наших ЗСУ, – розповідає Назар Левицький, член гімназійного парламенту.

Варто зазначити, що проведення цієї акції є повністю ініціативою гімназійного парламенту, до якого входять самі учні. Також із нагоди свята гімназії провели естафети між класами. Змагання були різними, тож кожен міг показати свої сильні сторони.

І подібні акції тут проводять далеко не вперше.

– Взагалі благодійні акції в нашій гімназії вже дуже традиційні й часто відбуваються. Ці гарні ідеї й цей позитив йдуть від серця наших гімназистів і до серця наших воїнів, – додає Наталія Петровська, педагогиня Львівської академічної гімназії при Національному університеті «Львівська політехніка».

Загалом за підрахунками упродовж трьох днів у гімназії вдалося назбирати більше 30 тисяч гривень на підтримку Збройних сил України.
 

Фото з благодійної акції Фото з благодійної акції Фото з благодійної акції Фото з благодійної акції Фото з благодійної акції Фото з благодійної акції Фото з благодійної акції