У ЛОВА відзначили переможців обласного конкурсу молодіжного підприємництва, організованого Tech StartUp School

За матеріалами порталу «Освіта Львівщини»
Фото з нагородження переможців

16 травня у Львівській обласній військовій адміністрації відбулася зустріч із командами-переможцями та учасниками конкурсу молодіжного підприємництва. Конкурс організувала Tech StartUp School Національного університету «Львівська політехніка» у рамках грантової співпраці з USAID «ГОВЕРЛА» за підтримки Львівської ОВА.

Участь у конкурсі брали учні та студенти Львівщини, зокрема й внутрішньо переміщені особи. Команди презентували свої проєкти, пояснили, як вони допоможуть у повсякденному житті, та розповіли про прототипи майбутніх проєктів.

З юними винахідниками зустрілися начальник Львівської ОВА Максим Козицький, директор департаменту освіти та науки Львівської ОВА Олег Паска, голова Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак та секретар Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Наталя Піпа.

Нагадаємо, що проєкт реалізовували упродовж січня-квітня 2023 року на базі стартап-школи Львівської політехніки у межах грантової співпраці з проєктом USAID «ГОВЕРЛА». Участь у ньому взяли понад 600 учнів і студентів закладів освіти Львівщини. У фінал вийшло 36 команд. Переможцями стали дев’ять.

Керівник Tech StartUp School Назар Подольчак розповів, що цей проєкт є кроком до створення нового покоління підприємців та інноваторів в Україні.

«Для учасників нашого проєкту навчання проводили викладачі Львівської політехніки та інші професіонали своєї індустрії. Надалі ми плануємо розширити проєкт на інші області заходу України, щоб залучити більше талановитих дітей. Найголовніше, що учасники захопилися своїми ідеями та здобули нові знання, які надалі використовуватимуть у майбутній професійній діяльності», – підкреслив Назар Подольчак.

Докладніше – на порталі «Освіта Львівщини».

Опісля у Tech StartUp School Львівської політехніки відбулася зустріч із Сергієм Бабаком, головою профільного комітету ВРУ з питань освіти, науки та інновацій, Наталею Піпою, народною депутаткою України, Юрієм Бобалом, ректором Університету, й Олегом Паскою, директором департаменту освіти і науки Львівської обласної військової адміністрації. Учасники обговорили розвиток стартап-екосистеми України, значення інновацій та розвиток науки у закладах освіти.

Фото з нагородження переможців Фото з нагородження переможців Фото з нагородження переможців Фото з нагородження переможців Фото з нагородження переможців Фото із зустрічі у Tech StartUp School