У лабораторії цифрових архітектурних технологій кафедри АТР з’явилося нове обладнання

Кафедра архітектури та реставрації Львівської політехніки
Обладнання від американських партнерів

У навчально-науковій лабораторії цифрових архітектурних технологій кафедри архітектури та реставрації Інституту архітектури та дизайну Львівської політехніки з’явилося нове обладнання. Завдяки фундації RED ARCH – Cultural Heritage Law & Policy Research (США) в особі виконавчого директора Кароліни Гіль (Carolyn Guile) кафедра отримала гуманітарну допомогу – високотехнічний лазерний 3D-сканер фірми «Лейка», програмне забезпечення та комп’ютерну робочу станцію, які дають змогу на високому науковому рівні провадити інвентаризацію та обміри архітектурних пам’яток.

За угодою обладнання будуть використовувати насамперед для інвентаризації та 3D-сканування пам’яток дерев’яної сакральної архітектури в Україні, що є дуже важливим завданням в умовах російської агресії. Очевидно, що обладнання також буде корисним у навчальному процесі студентів-архітекторів та реставраторів.

Отримання приладів стало можливим також за допомоги професійного реставратора з Нью-Йорка Юрія Янчишина, який уже не перший раз допомагає кафедрі, а також фонду «Лицарі Колюмба».

Обладнання від американських партнерів Обладнання від американських партнерів