У Китаї відкрили два пункти набору іноземних студентів до Львівської політехніки

Анна Зіганшина, Центр комунікацій Львівської політехніки
Заставка до матеріалу

Міжнародна співпраця нашого університету з китайськими партнерами відкриває нові горизонти. Щоб залучити іноземних студентів до навчання, представники Національного університету «Львівська політехніка» 18 травня організували офіційну онлайн-зустріч з адміністрацією Професійно-технічного училища Уху, Професійно-технічного училища Тонлінг і представниками більш ніж двох десятків китайських рекрутаційних компаній.

Львівську політехніку представляли: проректорка з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Наталія Чухрай, керівник Центру китайсько-української співпраці Михайло Яструбський, очільник відділу роботи з іноземними студентами Сергій Купчак і представник підготовчого відділення для іноземних громадян Лутфор Рахман.

Під час зустрічі Наталія Чухрай привітала учасників і провела ознайомчу презентацію досягнень політехніків. За останній рік Львівська політехніка поповнилася новими студентами з Китаю, які за загальною кількістю вийшли на друге місце серед іноземних студентів університету, поступаючись лише студентам із Польщі. Також Наталія Чухрай зазначила, що Політехніка готова й далі розвивати співпрацю з китайськими партнерами – від навчання студентів до спільних наукових ґрантових програм.

Мультинаціональна команда планує закріплювати та примножувати результати міжнародної співпраці, розширювати можливості для набору китайських студентів, які прагнуть здобути якісну освіту в престижному європейському університеті Львівська політехніка.

– Культурно-освітній обмін завжди був важливою частиною китайсько-українських відносин. Віднедавна обидві сторони досягли нових успіхів у співпраці в освітній галузі, зокрема в навчанні студентів. Дружба між нашими народами набуває дедалі більшої глибини. Відносини між Китаєм та Україною завжди були щирі, ми проживали спільну долю в рівності та взаємній вигоді, – зазначив директор Ухуського українського міжнародного центру набору студентів Донг Цзун.

За підсумками зустрічі досягнуто домовленості про стратегічну співпрацю Професійно-технічного училища Уху, Професійно-технічного училища Тонлінг із Львівською політехнікою. Компанією Zhiqiu Education Technology та Навчальним центром Тонлінг, який представляв директор Чжин Гуохонг, започатковано Тонлінгський український міжнародний центр набору абітурієнтів до Львівської політехніки. Представник навчального комітету Уху пан Донг Шибін також дав згоду компанії на створення Ухуського українського міжнародного центру набору студентів. Співпраця китайських й українських учасників ґрунтуватиметься на засадах рівності, взаємовигоди та безпеки.

Фото із зустрічі Фото із зустрічі Скріншот з онлайн-зустрічі Скріншот з онлайн-зустрічі Скріншот з онлайн-зустрічі Скріншот з онлайн-зустрічі Афіша Афіша Афіша