У конкурсі наукових робіт молодих учених від МОН України перемогли п’ять проектів представників Університету

Юрій Ятчишин, НДЧ Львівської політехніки
фасад головного корпусу Політехніки

За державний кошт буде профінансовано 123 проекти, які перемогли у цьогорічному конкурсі наукових робіт молодих учених. Таке рішення ухвалено 19 вересня 2017 року Конкурсною комісією Міністерства освіти і науки України на чолі з міністром Лілією Гриневич.

Серед переможців є проекти, присвячені військовій тематиці, дослідженню космосу, освоєнню альтернативних джерел енергії, розробці нових технологій, захисту інформації тощо. Авторами п’ятьох із них є молоді науковці Національного університету «Львівська політехніка».

Наукові роботи

  • Резонансні процеси трансформації енергії електронного збудження плазмонними наноструктурами в задачах та пристроях фотоніки
    Яремчук І.Я., кандидат технічних наук, докторант кафедри фотоніки (Інститут телекомунікацій, радіоелектроніки та електронної техніки)
  • Розроблення методів адаптивного управління радіочастотним ресурсом у мережах мобільного зв’язку LTE-U для розвитку стандартів 4G/5G в Україні
    Максимюк Т.А., кандидат технічних наук, асистент кафедри телекомунікацій (Інститут телекомунікацій, радіоелектроніки та електронної техніки)

Науково-технічні (експериментальні) розробки

  • Інформаційна технологія формування соціокомунікаційного середовища територіальних громад
    Шаховська Н.Б., доктор технічних наук, професор, завідувач кафедри систем штучного інтелекту (Інститут комп’ютерних наук та інформаційних технологій)
  • Розроблення технології гнучкого за сировиною виробництва акрилатних мономерів
    Небесний Р.В., кандидат технічних наук, докторант кафедри технології органічних продуктів (Інститут хімії та хімічних технологій)
  • Технології створення низькоемісійних багатокомпонентних цементів та модифікованих бетонів і будівельних розчинів на їх основі
    Русин Б.Г., кандидат технічних наук, асистент кафедри будівельного виробництва (Інститут будівництва та інженерії довкілля)

Загалом на конкурс було подано 362 проекти з понад ста вишів та наукових установ МОН. Для фінансування проектів-переможців у держбюджет уже закладено 13,4 мільйона гривень.