У читальній залі Науково-технічної бібліотеки Львівської політехніки о. Тарас Жеплинський презентував свою книжку

Ірина Мартин, Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото із презентації

«Господь — мій пастир. Недільні проповіді для дітей і не тільки…» — це збірка проповідей на неділі та свята. Її дбайливо уклав о. Тарас Жеплинський — священник УГКЦ, сотрудник парафії Вознесіння Господнього у Львові, академічний капелан Львівської політехніки, у минулому — доцент Інституту хімії та хімічних технологій.

Збірка, яку о. Жеплинський представив на презентації, містить проповіді у формі захопливих діалогів, адже саме так діти найкраще сприймають Слово Боже та загалом усе, про що йдеться на Літургії й чим живе Церква. Ці проповіді цікаві своїм змістом і дорослим, і дітям, написані легко й доступно, тобто адаптовані до дитячого сприйняття. Тематика стосується усіх свят і неділь церковного року, починаючи від Воскресіння й завершуючи Успінням Пресвятої Богородиці.

Позаяк у назві книжки йдеться про Господа як про доброго Пастиря, о. Тарас застановився над Його образом, що асоціюється в нього з дитинством і хатою дідуся, куди автор книжки часто приїздив із батьками й де проводив усі свої канікули:

— Перед тим образом я завжди молився. А вже коли був дорослим, то, приїхавши одного разу до спорожнілої хати, вирішив забрати його до свого львівського помешкання. Відтоді всі найзнаковіші події нашого з дружиною сімейного життя бачу як Господні знаки Доброго Пастиря.

Також отець Жеплинський звернув увагу на ілюстрації до книжки і зробив короткий екскурс у їхню історію, а надто зосередився на постатях, які там зображені, чи на історичних подіях, з якими вони пов’язані.

Зустріч відбулась у теплій доброзичливій атмосфері в супроводі бардівських християнських пісень і псалмів, які виконав о. Тарас. Присутні активно ставили запитання і брали участь в обговоренні тем, представлених у книжці, яка цікава не лише дітям.

Фото із презентації Фото із презентації Фото із презентації Фото із презентації Фото із презентації Фото із презентації Фото із презентації Фото із презентації Фото із презентації Фото із презентації Фото із презентації