У бою під Бахмутом загинув аспірант Інституту адміністрування, державного управління та професійного розвитку Сергій Ільницький

Анна Зіганшина, Центр комунікацій Львівської політехніки
Сергій Ільницький

На війні з російськими окупантами загинув Сергій Ільницький, аспірант Інституту адміністрування, державного управління та професійного розвитку Національного університету «Львівська політехніка». Життя воїна з позивним «Сокіл» обірвалося 22 серпня під час бойових дій біля селища Курдюмівка Бахмутського району на Донеччині. Йому було 53 роки.

Заступник директора Інституту адміністрування, державного управління та професійного розвитку Тарас Кіцак розповідає, що Сергій Ільницький, незважаючи на навчання за заочною формою, був активним слухачем та аспірантом і неодноразово долучався до різних заходів. Крім того, з 2014 року він брав участь в АТО на Сході України у складі Добровольчого українського корпусу та Української добровольчої армії.

«Сергій Володимирович був багатогранною особистістю, великим патріотом України. Він мужньо захищав нашу свободу та незалежність на передових позиціях від самого початку бойових дій. Ветеран Збройних сил України, учасник АТО, полковник у відставці, який пішов служити на фронт добровольцем. Висловлюємо щирі співчуття його рідним і близьким. Вічна пам’ять та слава Герою!» – зазначив Тарас Кіцак.

На своїй офіційній сторінці у Facebook лідер партії «ЄС» експрезидент Петро Порошенко написав про Сергія Ільницького:

«Велика втрата для всіх нас. Загинув друг, депутат Київської міської ради від «ЄС» Сергій Ільницький. Воював за наш український Донбас ще з 2014 року. Там і загинув, на Донбасі, під Курдюмівкою».

Додамо: перший заступник командувача Української добровольчої армії (УДА) Дмитра Яроша, командир загону «Південь» УДА у складі 28-ї ОМБр, полковник Сергій Ільницький став депутатом Київради від партії «Європейська солідарність» у квітні 2023 року.

Попрощались із Сергієм Ільницьким 28 серпня 2023 року у Михайлівському Золотоверхому соборі, а поховали військовослужбовця в Києві на Лісовому кладовищі.

Вічна пам’ять і шана Герою, нашому захисникові Сергію Володимировичу Ільницькому!

Сергій Ільницький Сергій Ільницький Похорон Сергія Ільницького