«Творчість Шевченка часто недооцінена молоддю», – студентка Політехніки, лауреатка міжнародного конкурсу декламування віршів Кобзаря

Юрій Мартинович, Центр комунікацій Львівської політехніки
Викладачі кафедри туризму

«Тарас Шевченко єднає народи» – міжнародний проєкт-конкурс, метою якого є сприяння завдяки творчості видатного українця Тараса Шевченка входженню України до світового інформаційного простору, щоб привернути увагу світової спільноти до сучасних проблем нашої країни.

Національний університет «Львівська політехніка» вже втретє долучився до цієї культурної події. Зокрема, участь у конкурсі взяли працівники та студенти кафедри туризму.

За чуттєве виконання пісні «Ой у лузі червона калина» працівники кафедри туризму були удостоєні диплома ІІ ступеня в номінації «Свою Україну любіть». Також призове місце посіла студентка 4-го курсу кафедри туризму Анастасія Куца, отримавши диплом ІІІ ступеня в номінації «Відеоформат читання та співання поезії Тараса Шевченка».

Як розповіла Анастасія Куца, до проєкту її залучила викладачка кафедри туризму, голова осередку «Просвіта» Інституту сталого розвитку імені В’ячеслава Чорновола Ольга Недзвецька, запропонувавши продекламувати у відеоформаті драматичну поезію «Сова» славетного Кобзаря.

«Одне з моїх захоплень – писати вірші, але для себе, коли є настрій. Я люблю читати сучасну поезію, наприклад Іздрика та Жадана. Та повертатися до класики завжди цікаво. Велична творчість Тараса Шевченка часто недооцінена молоддю. Вважаю, що поема «Сова» нині актуальна як ніколи, адже це історія про втрату сина... І в цей важкий час, коли Росія намагається знищити все українське, зокрема й культуру, ця поема зачіпає навіть тих людей, які загалом не дуже зацікавлені в класичній поезії», – каже Анастасія.

Розповідаючи про своє навчання, студентка зазначає, що туризм її завжди цікавив, а ще їй хотілося спробувати свої сили за межами рідного Кам’янця-Подільського.

«Коли я навчалася в 11-му класі, мені дуже важко було обрати щось конкретне, і я думаю, що з цим стикався кожен абітурієнт. Туризм – одна з тих професій, яка мене цікавила, адже вона пов’язана з географією, а цей предмет мені подобався у школі. Поряд із навчанням в університеті намагаюся активно працювати над тим, щоб набувати відповідного фахового досвіду. Тому завжди перебуваю у пошуках різних можливостей для стажування. Зараз стажуюся у Львівському туристичному офісі. Вважаю, що потрібно бути активною, щоб не проґавити свого шансу. Крім навчання й роботи також цікавлюся спортом і малюванням, бо треба розвивати себе не лише інтелектуально, а й фізично та емоційно», – розповідає Анастасія Куца.

Переглянути відео виступу студентки та працівників кафедри туризму на міжнародному проєкті-конкурсі «Тарас Шевченко єднає народи» можна на ютуб.
 

   

Анастасія Куца Викладачі кафедри туризму Дипломи Ілюстрація