Політехніки – призери VІ Міжнародного конкурсу «Тарас Шевченко єднає народи»

Валентина Софілканич, Центр комунікацій Львівської політехніки
Ольга Недзвецька

Упродовж травня наші студентки представляли Львівську політехніку на Міжнародному конкурсі «Тарас Шевченко єднає народи», хоч і на онлайн сцені. Дівчата-політехніки посіли високі місця.

Уже другий рік поспіль студенти Інституту сталого розвитку імені В’ячеслава Чорновола гідно представляють Політехніку на конкурсі Шевченкового слова. Цього року в ньому брали участь понад 700 учасників із 14 країн світу, вірші Кобзаря звучали 23-ма мовами світу.

«Я дуже рада , що студенти Львівської політехніки потрапили на цей конкурс. У Політехніці є багато достойних людей, які вболівають за нашу державу, та варто виокремити Товариство «Просвіта», яке працює над культурним і патріотичним вихованням молоді. Щорічно в нашому університеті відбувається конкурс Шевченківських читань. Це вже стало доброю традицією, до якої з покоління в покоління долучається творча й активна студентська молодь», – розповідає старша викладачка кафедри туризму, голова осередку «Просвіта» Інституту сталого розвитку імені В‘ячеслава Чорновола Ольга Недзвецька.

Серед відзначених читців четвертокурсники Політехніки: Тетяна Лозинська та Софія Джуряк – здобули друге місце у номінації «Мій Шевченко», Анастасія Чернишова – посіла третє місце в номінації «Читана та співана поезія Тараса Шевченка».

«Конкурс залишив позитивні емоції. Готуючись до виступу, ми підбирали вірші, начитували їх, готували костюми, старалися знайти себе в образах Шевченка і повністю поринути в них», – поділилася своїми враженнями учасниця конкурсу Анастасія Чернишова.

Ольга Недзвецька Дипломи призерів