Центр збору гуманітарної допомоги Політехніки передав медичний автомобіль нашим військовим

Наталія Бельзецька, Центр комунікацій Львівської політехніки
Медичний автомобіль для військових

Від першого дня війни у Львівській політехніці працює Центр збору гуманітарної допомоги. Сьогодні пріоритетним напрямом їхньої діяльності є задоволення потреб військовослужбовців, які боронять країну на різних фронтах. Усі запити, які від них надходять, намагаються якнайшвидше виконати. Так нещодавно вдалося передати на потреби Збройних сили України спеціальну карету швидкої допомоги, яка технічно придатна для зони бойових дій. Автомобіль уже вирушив на Центрально-Східну Україну до наших захисників.

«Це карета швидкої допомоги німецького виробництва, яка спеціально облаштована для зони бойових дій та призначена для перевезення поранених. Автомобіль – дороговартісний, повнопривідний, тому зможе долати різноманітні перешкоди, також він пройшов усі технічні огляди й перебуває в абсолютно справному стані. Зазначу, що цю машину передали до нас із Польщі. Коли мої друзі сказали, що зможуть усе це організувати, я сам дещо сумнівався, але вже невдовзі особисто її забирав. Також відзначу, що з Польщі карету швидкої допомоги нам прислали повністю обладнану всіма необхідними приладами та медичними препаратами, тому допомогу бійцям можна буде надавати якісно й швидко. Від себе ми також додали певний набір ліків, тож машина вирушила до бійців повністю завантажена», – розповів начальник відділу охорони праці Львівської політехніки та координатор центру Володимир Шепітчак.

Зупинятися лише на одному автомобілі в центрі не планують, тому вже шукають можливості, аби забезпечити такими медичними машинами якнайбільше військових частин. Для цього підтримують постійний зв’язок із представниками Збройних сил України, ведуть облік усіх надходжень та звітують про все, що вдалося передати.

«Максимально звітуємо про все, що робимо й такою є моя принципова позиція. Гуманітарна допомога прибуває до нас із з-за кордону, в основному це Велика Британія, Німеччина, Італія, Польща, тому ми хочемо, щоб люди були на 100% упевнені, що все це переадресуємо винятково за потребами військових. Для цього ведемо облік, працюємо лише з перевіреними людьми, адже зараз є чимало шахраїв та недобросовісних волонтерів. Ми ж у свою чергу прагнемо, щоб люди нам довіряли й ніхто не сумнівався у нашій роботі», – зазначив Володимир Шепітчак.

Щодо потреб, які існують нині, Володимир Богданович каже про медикаменти та військову амуніцію, але наголошує, що ліки мають бути цільового призначення, тобто ті, яких зараз потребують саме бійці та госпіталі. З амуніції – особливо потрібні берці та взуття. Тому будуть вдячні кожному, хто має можливість із цим допомогти.

А машина швидкої допомоги вже виконує своє завдання – рятує життя наших військових. Віримо, що такі машини добрі люди надсилатимуть нам ще, бо що більше буде цих автомобілів, то більше українських героїв зможуть знову повернутися до своїх домівок.

Медичний автомобіль для військових Медичний автомобіль для військових Медичний автомобіль для військових Медичний автомобіль для військових