Центр студентського капеланства запрошує долучитися до табору в Карпатах

Наталія БЕЛЬЗЕЦЬКА, ЦЕНТР КОМУНІКАЦІЙ ЛЬВІВСЬКОЇ ПОЛІТЕХНІКИ
ілюстрація новини

Провести останній місяць літа з користю для тіла й душі, знайти нових друзів, відпочити на природі серед гір і набратися сил для навчання — все це пропонують студентській молоді в таборі «РЕконструкція серця: щастя поруч». 

Посеред війни, страху та невизначеності важливо знайти час, щоб перевести дух і відчути, що означає бути справді щасливим. Про значення щастя, де його зараз шукати та як уберегти — роздумуватимуть на таборі. Тож капелани радо запрошують активну й небайдужу молодь приєднуватися до них.

Духівник та організатор табору, а колись випускник Львівської політехніки отець Ігор Хомічак розповідає, що Центр студентського капеланства організовує такі табори впродовж багатьох років. Останні три роки вони проходять під назвою «РЕконструкція серця». Здебільшого орієнтуються на молодь, яка хоче пізнавати щось нове, активно відпочивати та зростати духовно, тому в програмі капелани намагалися поєднати всі ці складові.  

«Такі табори — візитна картка нашого літа. Адже ЦСК організовує їх ще з 2007 року: спершу на базі Політехніки, а тепер у місті Яремче. Більшість учасників — студенти львівських вишів, тому орієнтуємося на те, що найбільше цікавить молодь та буде для неї корисним. Особливість табору також у тому, що поєднуватимемо активний відпочинок, духовні практики і час для себе. Наприклад, на один із днів уже запланували похід на гору Синяк, дуже сподіваюся погода дозволить нам це зробити. Ще у планах рафтинг, плавання на байдарках, узагалі ми будемо багато рухатись і ходити. Окрім цього, пропонуємо і відпочинок для душі: тематичні зустрічі, літургії і можливість просто побути на самоті. Це дуже важливо для того, щоб обдумати всі ті речі, про які говоритимемо. Тому можливість духовної віднови та відпочинку обов’язково передбачили», – каже отець Ігор.

Священник розповідає, що під час тематичних зустрічей обговорюватимуть тему щастя. Допомагатимуть в організації брати-семінаристи, які, до слова, також є випускниками Політехніки. На один із днів табору припадає День Незалежності України його проведуть посеред Карпатських гір, милуючись українською природою.

«Як відомо, слово «блаженні» перекладається, як щасливі. І з Євангелія ми знаємо про дев’ять таких блаженств (лагідні, переслідувані за правду, вбогі духом та інші), тому під час зустрічей будемо розкривати значення цих слів. Важливо, що хочемо говорити про це в контексті сьогодення: чому це важливо, чим актуально. Бо насправді, всі зараз переживаємо час смутку, війни, невизначеності, але навіть серед таких моментів можемо відчувати радість та Божу присутність. Тому звернемо увагу на те, як правильно діяти, розвиватися та реагувати на речі, які відбуваються навколо нас», зазначив студентський капелан. 

На завершення отець каже, що спільнота ЦСК щиро запрошує кожного, хто бажає відпочити духовно і фізично, дізнатися щось корисне, набратися сил для навчання, ближче познайомитися з ровесниками та зустрітися з активною, небайдужою молоддю. Наголошує, що будуть раді бачити усіх, як першокурсників, так і тих, хто вже завершив навчання!

Табір відбудеться з 22 по 27 серпня, тому всіх охочих просять до 14 серпня зареєструватися за посиланням: https://cutt.ly/kLOlZVX. Кількість місць обмежена, тому радять не зволікати. Щодо усіх додаткових запитань – пишіть у соціальні мережі Центру студентського капеланства, або телефонуйте за номерами 0630219418 або 0683766037 (Роман).

 

ілюстрація новини ілюстрація новини ілюстрація новини ілюстрація новини ілюстрація новини