У Львівській політехніці триває виставка «Маріуполь: між війною та миром» про щоденне життя міста

Прес-служба Львівської політехніки
виставка «Маріуполь: між війною та миром»

З ініціативи громадської організації «Нам тут жити» та спільно з волонтерами міста Маріуполя Анною Чирипухою та Олександром Магдаліцом в Національному університеті «Львівська політехніка» відкрилася виставка «Маріуполь: між війною та миром».

Під час відкриття експозиції перед присутніми виступив аспірант Львівської політехніки, керівник ГО «Нам тут жити» Андрій Олійник. Він розповів про ситуацію на Донбасі, зокрема у місті Маріуполі.

Волонтер Анна Чирипуха нагадала, що цей проект присвячено річниці від дня визволення Маріуполя і спрямований на висвітлення щоденного життя мирного міста у реаліях війни. Вона наголосила на тому, що навіть попри складну історію протистоянь у центрі Приазов’я напередодні війни на сході країни Маріуполь розвивається як економічний та культурний центр України..

Одним із цікавих експонатів, представлених на виставці, є гільзи відстріляних артилерійських снарядів, які волонтери принесли з поля бою. На них майстриня живопису Ганна Бойко зобразила мирні пейзажі міста.

Присутні також мають змогу переглянути фотовиставку світлин маріупольських фотографів, що розповідають про те, як живуть і взаємодіють місцеві люди та військовики. У рамках цього проекту відбулась презентація книги А. Мурликіна «Маріуполь. Останній форпост», у якій зібрані спогади та коментарі про буремні події війни на Донбасі.

Перед тим виставка «Маріуполь: між війною та миром» побувала в Києві, Тернополі та Вінниці. Звісно, побачили її і мешканці Маріуполя. Після Львова її організатори планують виставити експонати на аукціоні в Києві, а зібрані кошти спрямувати на придбання польової кухні для одного із селищ у зоні АТО.

виставка «Маріуполь: між війною та миром» виставка «Маріуполь: між війною та миром» виставка «Маріуполь: між війною та миром» виставка «Маріуполь: між війною та миром» виставка «Маріуполь: між війною та миром» виставка «Маріуполь: між війною та миром» виставка «Маріуполь: між війною та миром» виставка «Маріуполь: між війною та миром» виставка «Маріуполь: між війною та миром» виставка «Маріуполь: між війною та миром» виставка «Маріуполь: між війною та миром» виставка «Маріуполь: між війною та миром» виставка «Маріуполь: між війною та миром» виставка «Маріуполь: між війною та миром» виставка «Маріуполь: між війною та миром» виставка «Маріуполь: між війною та миром»