Триває реалізація проєкту із впровадження єдиного освітнього е-середовища за участю політехніків

За матеріалами порталу «Освіта Львівщини»
Маргарита Носкова

23 травня у Львові відбулася Освітня академія «Використання дистанційної платформи Moodle для організації ефективного е-середовища закладу освіти». Учасниками Академії стали керівники та викладачі закладів професійної (професійно-технічної) освіти області.

Освітню Академію організували в рамках реалізації проєкту розгортання у професійних коледжах, ліцеях та училищах Львівської області віртуального навчального середовища (VLE) на базі платформи Moodle, яка надає викладачам, учням та адміністраторам дуже розвинутий набір інструментів для комп’ютеризованого навчання, зокрема дистанційного.

Слід зазначити, що відповідно до Програми розвитку освіти Львівської області на 2021–2025 роки в області реалізується проєкт «MOODLE – це про100!», покликаний надати технічну можливість та сприяти розгортанню у ЗЗСО /ЗПТО єдиної дистанційної платформи Moodle. Його місія – щороку долучати до проєкту 100 закладів освіти області. Організаторами та координаторами проєкту є департамент освіти і науки Львівської ОВА та Центр інноваційних освітніх технологій Національного університету «Львівська політехніка».

Директорка Центру інноваційних освітніх технологій Маргарита Носкова підкреслила, що відповідно до проєкту «MOODLE – це про100!» коштом обласного бюджету для закладу освіти розгортають дистанційну платформу Moodle, оплачують хостинг, надають відповідну технічну підтримку.

На умовах співфінансування місцевого та обласного бюджетів (50% на 50%) на базі Центру інноваційних освітніх технологій Львівської політехніки проходить навчання основ роботи на платформі на курсах підвищення кваліфікації. Зокрема, кожен заклад професійної освіти має змогу завдяки обласному бюджету навчити основ роботи з Moodle десятьох своїх представників.

Докладніше – на порталі «Освіта Львівщини».